Слушайте!

Запазваме по телефона чадър и шезлонг на морето

От днес туристите на българското Черноморие имат възможност да запазят чадър и шезлонг на плажа чрез приложението Мy spot, което може да се свали на всеки мобилен телефон.   "Резервирането и плащането онлайн може да стане от вкъщи за избран ден и плаж..

публикувано на 21.07.23 в 12:03
Созопол

Нестандартна инициатива популяризира чистотата на морската вода край Созопол

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев покани всички представители на туристическия бранш да плуват заедно, за да покажат кристално чистото море. Нестандартната инициатива в подкрепа на българското Черноморие се проведе сутринта на 15 юли, на централния..

публикувано на 15.07.23 в 17:49

Няма замърсяване от Украйна в българската и румънската акваторията на Черно море

Прогнозата за северозападната част на Черно море до 19 юли се запазва благоприятна, като потенциалните замърсители циркулират в акваторията на Украйна. На сателитните изображения не се наблюдава замърсяване в акваторията на България.  Според данните..

публикувано на 13.07.23 в 17:42
Министърът на туризма Зарица Динкова

Министърът на туризма: Да защитим българското Черноморие от "калната кампания"

Министърът на туризма Зарица Динкова призова да защитим Черноморието ни от “калната кампания”, която се води целенасочено срещу българския бранд. “ Тя е доста уплътнена и съответства на всички критерии за хибридност ”, изтъкна министърът пред Нова тв...

публикувано на 10.07.23 в 10:16

Планинари от Петрич изкачват българските върхове с образователна цел

По случай 10-та годишнина от основаването си сдружение „Млад планинар“ – Петрич си постави за цел изкачването на всички най-високи върхове на планините в България, съобщи БТА. Инициативата е на група деца, като до момента изкачените върхове са 24...

публикувано на 09.07.23 в 08:25

Граовски събор край Църногорския манастир привлече хиляди гости и туристи

С колоквиум на тема "Пътуване с един багаж - Сърцето... Туризъм в реално действие. Места за настаняване из Краищенско светогорие" започна петият църногорски събор „В сърцето на Граово”. Той се провежда до 9 юли на поляните край Църногорския манастир..

публикувано на 08.07.23 в 17:03

На море и планина в Несебър

От това лято, гостите на Несебър могат да разнообразяват морската си ваканция с пешеходни преходи в подстъпите на Стара планина. В района на курортното градче бе открита нова екопътека, с обща дължина 4 631 м, съобщава сайтът bgtourism.bg...

публикувано на 02.07.23 в 06:35

Стартира "Персина на велосипед“ – първата регионална дестинация на веломаршрута "Дунав Ултра"

Белене и Никопол са домакини на първата регионална дестинация на веломаршрута "Дунав Ултра" – "Персина на велосипед". Събитието ще се проведе на 1 юли и включва колоездачна обиколка по живописен исторически маршрут свързващ двата крайдунавски града,..

публикувано на 01.07.23 в 06:25

Шабла отново посреща първите юлски лъчи с любими хитове

„Мигът, в който светлината се изправя срещу мрака и започва постепенно да го побеждава, винаги е вълшебен. Тази гледка пречиства съзнанието, носи наслада, мир, надежда, топлина. За щастие, имаме възможност да се докосваме до тази магия всеки..

публикувано на 30.06.23 в 12:15

Слаб старт на сезона – има ли основание за тревога?

Юни е към края си, а най-големите български морски курорти са сравнително празни, въпреки прогнозите, че ни очаква успешно Лято’23. Причините са няколко – като се започне от продължаващото следпандемично възстановяване на сектора, войната в Украйна,..

публикувано на 29.06.23 в 10:55