„Син флаг“ за 13 български плажа тази година

13 плажни ивици по Българското Черноморие получиха отличието „Син флаг“. Сред тях са 3-те плажа в курортния комплекс „Слънчев бряг“, плажовете на ваканционното селище „Дюни“ и тези в местността „Аркутино“. „Син флаг“е световна екологична..

публикувано на 30.05.21 в 09:00

7 необикновени музея, които непременно трябва да посетите

Ако сте любопитни и желаете да опознаете България извън обичайните туристически клишета, ви препоръчваме да посетите следните музеи, които ще ви изненадат и ще обогатят представите ви за българските традиции и културното ни наследство.  Музей на..

публикувано на 26.05.21 в 10:10

Несебър сред най-добрите дестинации за бебета и малки деца през 2021

Живописният ни морски град с хилядолетна история, възрожденски къщи   и чудесни възможности за туризъм влезе в престижна класация на британското издание Hello. Според авторите му, морските ваканции с   бебета и малки деца са изпълнени с..

публикувано на 22.05.21 в 10:00

В Москва представиха готовността на България да посрещне руски туристи

Проведе се вторият дигитален форум „България – Русия: многопланово регионално партньорство“. Темата бе „Туризъм и култура“.   Представена бе готовността на страната ни да посрещне руските туристи през летния сезон като безопасна, спокойна и атрактивна..

публикувано на 21.05.21 в 18:22

Български видеоклип с награда от туристическото изложение в Мадрид

България получи първа награда в категорията за най-добър видеоклип, популяризиращ туристическа дестинация, в 41-ото издание на международното туристическо изложение в Мадрид - FITUR.  Това е едно от най-значимите туристически изложения в света, на което..

публикувано на 21.05.21 в 17:56

Еко-катамаран ще разхожда туристи из Бургаския залив

Чисто нов катамаран беше транспортиран по суша от завода в Царево до пристанище Бургас, за да бъде представен за първи път на празника на пристанището на 18 май. В близките месеци той ще забавлява туристите , като ги развежда из Бургаския залив по..

публикувано на 20.05.21 в 09:31
Стела Балтова

Украинските туристи са добре дошли в България

Министърът на туризма Стела Балтова информира украинският посланик в София, че гражданите на Украйна вече могат да влизат в България с негативен PCR или антигенен тест, или с документ за завършена ваксинационна схема. „Това означава „добре дошли..

публикувано на 19.05.21 в 09:10
Снимка: Facebook / @truffle.hunting.tours.bg

Приключенски гурме тур „Лов на трюфели“ край Балчик

За сметка на традиционния туризъм в пандемията разцъфтява алтернативният. Такъв е новият гурме приключенски тур „ Лов на трюфели “ край Балчик. От Асоциация „Български трюфел“ с нетърпение очакват туристите, за да им представят тайнствения свят на..

публикувано на 18.05.21 в 05:45

Фестивал на зелениката събира туристи от цялата страна в Странджа

17-то издание на Фестивала на зелениката се провежда този уикенд в местността „Тулпан” край малкотърновското село Заберново. Всяка година празникът е на различно място в Странджа, но винаги е през месец май, когато цъфти зелениката,..

публикувано на 15.05.21 в 09:50

Слънчев бряг открива сезона на 1 юни

Най-големият ни черноморски курорт ще открие летния сезон с обновена инфраструктура и с ваксиниран персонал. Все още на места  текат довършителни дейности по подмяна на настилката на част от централната алея и във вътрешността на комплекса,..

публикувано на 14.05.21 в 13:07