За следващите няколко години общината е разработила дългосрочна програма за развитието на туризма в старата столица.

Като балканска столица на културния туризъм Велико Търново ще предлага нови атракции на любознателните си гости

При едно от посещенията си във Велико Търново президентът на Световната хотелиерска и ресторантьорска асоциация Гасан Аиди възкликва: „Думите от вашия химн „Мила Родино, ти си земен рай!” са най-точното определение за страната ви!” Според „краля на..

публикувано на 05.02.10 в 11:19
Разгърнали изящните си извивки до най-отдалечените кътчета на България, планините очароват пътешественика с неподправената си красота и разнообразие на пейзажи.

Бъдещето е на планинския туризъм

Едно от нещата, които правят най-силно впечатление на всеки, който за пръв път пътува из България, са живописните планински пейзажи. Разгърнали изящните си извивки до най-отдалечените кътчета на страната ни, планините очароват пътешественика с..

публикувано на 29.01.10 в 09:43

Велико Търново получи признанието за „Балканска столица на културния туризъм”

Българските хотели са сред най-добрите на Балканите. Това стана ясно по време на състоялия се в Белград годишен конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация. След оспорвана конкуренция с колеги от цял свят, нашите мениджъри обраха..

публикувано на 28.01.10 в 10:44
Хит през тази зима е родопският курорт Пампорово.

Зимният туристически сезон е в разгара си

За привържениците на снежните спортове зимата не е сив и скучен сезон, а повод да се отправят в планината, за да се отдадат на любимото си занимание. Ски, сноуборд, спускане със снегоходки или шейни, кулинарни вечери и познавателни обиколки на района – това..

публикувано на 20.01.10 в 12:44

И белоградчишкото езеро Рабиша си има тайнствено чудовище

Митичното чудовище Неси, населяващо водите на шотландското езеро Лох Нес, си има и български „побратим” – убедени са жителите на северозападното село Рабиша. Според тях сумрачните дълбини на близкото езеро са обитавани от загадъчно същество с невиждани..

публикувано на 20.01.10 в 12:04

Ягодинската пещера – обитавана от древните хора

На територията на България има повече от 4500 пещери. Някои от тях са проучени и „благоустроени” – направено е необходимото да бъдат достъпни за любителите на природата. Други са обект на изследване от специалисти-спелеолози. Много от пещерите крият във..

публикувано на 08.01.10 в 09:13

Туристическото лице на София

Всеки ден българската столица посреща стотици гости от всички краища на света. За много от пристигащите това е мястото, от което поемат по различните туристически посоки на страната ни. А те могат да бъдат както многобройните курортни селища по Черноморското..

публикувано на 07.01.10 в 12:51
НДК е сърцето и душата на културния живот в столицата.

София се нуждае от запазена марка, за да стане разпознаваема дестинация за културен туризъм

София би могла да се наложи като водеща дестинация за културен туризъм в Европа. Една от най-древните столици на Стария континент и сега посреща много туристи, които пристигат, за да се запознаят с красивите й църкви, богатите музеи, художествени галерии и..

публикувано на 16.12.09 в 11:14
 Достатъчно е да отскочите до някой наш планински курорт, за да станете свидетели на следната „живописна” гледка.

Ще стане ли най-сетне българският туризъм социално отговорен?

Оказва се, че все повече туристи в световен мащаб, в това число и такива, които посещават България, очакват и дори настояват да им бъде предложен туризъм, който да е отговорен към околната среда, към потребителите и към местното население. А доколко..

публикувано на 08.12.09 в 12:03
В момента родопският ски курорт Пампорово е сред най-популярните ни дестинации за спа туризъм.

На планина и на спа в България

Въпреки кризата спа хотелите ни не могат да се оплачат от липса на клиентела за разлика от повечето почивни бази в страната. Причината са сравнително изгодните цени на нощувките, които обикновено включват и безплатен пакет от спа и уелнес процедури. Освен..

публикувано на 03.12.09 в 08:27