Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?                       Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?                       Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

ЦИК трябва да обяви ще се превърне ли референдумът в закон

Централната избирателна комисия трябва да обяви ще се превърне ли референдумът на Слави Трифонов в закон. Комисията ще трябва да съобщи официално активността на допитването след повторното въвеждане на протоколите на комисиите и анализ на направените..

публикувано на 11.11.16 в 12:06

ЦИК ще разгледа доклад за анализ и несъответствия за националния референдум

В Централната избирателна комисия (ЦИК) продължава обработката на данните от проведения в неделя референдум. Комисията ще разгледа доклад и анализ на несъответствията за националния референдум. Утре вечерта изтича срокът за обявяване на окончателния..

публикувано на 10.11.16 в 16:30

Мрежата на доброволците и участници в СИК в чужбина предупредиха за рискове пред изборния процес

Доброволците, които участваха в секционните избирателни комисии (СИК) в чужбина, предупредиха за риск пред изборния процес на втория тур. От мрежата доброволци определят като провал организацията по приемането на списъците и протоколите на първия тур...

обновено на 10.11.16 в 12:46

Конституцията пази стабилността, но отговорността е на политиците

Провеждането на национален референдум винаги е силно събитие. След обявяването на резултатите от ЦИК утре, то тогава НС до три месеца трябва да приложи решенията на допитването в закон. Промяната на правилата в Изборния кодекс, които ще променят..

публикувано на 10.11.16 в 12:08

ЦИК категорично заявява, че не е съобщавала официални резултати от референдума

В съобщение до медиите Централната избирателна комисия категорично заявява, че не е съобщавала официални резултати от проведения в неделя референдум. Уточнението се прави във връзка с появили се информации за манипулация на резултатите от националното..

обновено на 09.11.16 в 15:54

ГЕРБ и БСП ще подкрепят референдума, иницииран от Слави Трифонов

ГЕРБ и БСП ще подкрепят референдума, иницииран от Слави Трифонов . Това става само ден, след като инициаторите обвиниха Централната избирателна комисия чудовищна манипулация. Цветан Цветанов от ГЕРБ обясни, че тепърва партията ще решава как да..

публикувано на 09.11.16 в 12:42

Даниела Божинова: Правото на референдум се нуждае от конституционни гаранции

Трябва да се запътим към едно Велико народно събрание, което да бъде последното и да бъде заменено със задължителен конституционен референдум. Тази позиция изрази пред "Хоризонт" Даниела Божинова, изпълнителен директор на Българското сдружение за..

публикувано на 09.11.16 в 12:23

Иво Сиромахов: ЦИК противозаконно не пресмята активността, а броя на недействителните бюлетини

Централната избирателна комисия извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум , посочва в отворено писмо Слави Трифонов .  В предаването "Нещо повече" по Хоризонт сценаристът от  "Шоуто на Слави" Иво Сиромахов заяви, че ЦИК противозаконно..

публикувано на 08.11.16 в 17:45

Проф. Калинов: Този референдум не беше инструмент на пряката демокрация, а на пряката манипулация

В коментар във връзка с проведения в неделя национален референдум, математикът проф. Красимир Калинов, който е преподавател в НБУ и бивш член на ЦИК, заяви в интервю за "Хоризонт": За мен този референдум всъщност не е инструмент на пряката демокрация,..

публикувано на 08.11.16 в 17:21

Не достигат 13 хиляди гласа, за да бъде задължителен резултатът от референдума

Все още не достигат 13 хиляди гласа, за да бъде задължителен резултатът от референдума за изпълнение от Народното събрание, коментира говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов: Със сигурност това условие, за да бъде..

публикувано на 08.11.16 в 12:35