author: Veneta Nikolova

Ragged pershore, galushki, treski and other Banat gastronomical delights from Asenovo village

The Banat village Asenovo near the town of Nikopol on the Danube has gained fame as a culinary destination, thanks to Maria Ivanova, secretary at the local chitalishte (community culture club) and indefatigable organizer of all kinds of..

03.07.23 11:18 |

Arranca Persina en bicicleta, el primer destino regional de la ruta ciclista Danubio Ultra

Bélene y Nikopol acogen la primera destinación regional de la ruta ciclista Danubio Ultra, Persina en bicicleta. El evento tendrá lugar el 1 de julio e incluye una gira ciclista por una pintoresca ruta histórica que conecta las dos ciudades..

01.07.23 08:10 |

La temporada de verano arranca a pasos lentos, ¿hay motivos de preocupación?

El mes de julio termina pero los más importantes centros marítimos están relativamente vacíos a pesar de los pronósticos de que nos espera un exitoso verano 2023. Las causas son varias: comenzando por la recuperación del sector que todavía continua..

30.06.23 12:53 |

Slow start to the tourist season: Is there cause for concern?

As June is nearing its end, Bulgaria’s biggest seaside resorts remain comparatively empty despite the predictions we were in for a successful tourist summer in 2023. There are several reasons for this – starting with the continuing post-pandemic..

29.06.23 11:13 |
Besimtarët e vjetër rusë u vendosën në Tatarica gati 300 vjet më parë

Besimtarët e Vjetër Rusë nga fshati Tatarica, të cilët jetojnë sipas kanuneve të Ortodoksisë së Vjetër

Nëse frekuentoni fshatin Tatarica në rajonin e qytetit Silistra, do të shihni shtëpi të vjetra njëkatëshe me çati të kruspullosura, të ndërtuara në stilin rus, ndërsa në rrugët plotë pluhur mund të takoni burra të moshuar, mjekërgjatë, me sy të..

18.06.23 12:45 |

Pritshmëri për një sezon të mirë turistik pavarësisht verës së vonuar dhe rritjes së çmimeve

Një sezon veror më i mirë, në krahasim me vitin e kaluar 2022, dhe me perspektivë për të arritur nivelet e vitit para pandemisë 2019. Pritshmëritë e industrisë turistike janë për të ardhura të paktën 4.5 milionë leva në sektor . Duke gjykuar nga..

17.06.23 11:45 |

Últimamente los búlgaros eligen el norte de Grecia no solo para sus vacaciones, sino para invertir allí

Este verano los búlgaros optarán en masa por las playas de la vecina Grecia a pesar del considerable aumento de los precios ,que en algunos lugares alcanza el 30%. Hay una tendencia que se profundiza. Aparte de ser un lugar donde pasar las..

15.06.23 13:11 |

Bulgaristan vatandaşları yalnız tatil için değil yatırım için de Kuzey Yunanistan’ı gittikçe daha fazla tercih ediyorlar

Bulgaristan vatandaşları, bu yaz bazı yerlerde yüzde 30’a kadar varan ciddi fiyat artışlarına rağmen yeniden komşu Yunanistan’ın plajlarını tercih edecekler. Ancak güney komşumuzun hem tatil rotası hem yatırım destinasyonu olarak tercih edilme eğilimi..

15.06.23 09:15 |

Bulgarii optează din ce în ce mai mult pentru nordul Greciei ca destinație turistică, dar și investițională

Mulți bulgari vor merge din nou în Grecia pentru vacanța de vară, chiar dacă prețurile au crescut acolo, în unele părți cu până la 30%. Dar o tendință devine din ce în ce mai evidentă - pe lângă vacanța la mare, tot mai mulți bulgari aleg Grecia ca..

14.06.23 16:30 |

Bulgarians are increasingly opting for Northern Greece as a tourist but also an investment destination

Many Bulgarians will once again travel to Greece for their summer holidays, even though prices have gone up there, in some parts by up to 30%. But one tendency is becoming more and more evident – besides for a holiday by the sea, more and more..

14.06.23 13:42 |