author: Krasimir Martinov

Vasko Vasilev - Bazilio dhe fuqia e bekuar e këngës

Këngëtari Vasko Vasilev-Bazilio shënon 40 vjet në skenë. Ai do ta festojë përvjetorin së bashku me adhuruesit e tij në Klubin Ushtarak në Sofje më 29 mars me koncertin “Me fuqinë e bekuar të këngës”. Duke qenë se e gjithë jeta e tij i është..

29.03.23 07:15 |

La valentía todavía escasea mucho en Bulgaria

Los búlgaros en el extranjero siempre se han mostrado interesados en la realidad en la patria. Por un lado, aquí están sus familiares y amigos y les importa cómo viven ellos, por otro lado, muchos de estos compatriotas nuestros planean regresar un día...

27.03.23 16:04 |

Courage is still in short supply in Bulgaria

Bulgarians abroad have long shown a keen interest in their homeland. On the one hand, they left their relatives and friends and they are not indifferent to their situation here, while on the other - many have plans to return to..

27.03.23 14:30 |

Ju prezantojmë "Sonjo, o moj bir" në interpretim të Bojka Prisadovës, fituesen e “Oskarit folklorik” në Evropë

Çdo udhëtim nëpër malet Rodope është i paharrueshëm - do t'ju thonë ata që dikur kanë shijuar aromën e pyjeve me pisha dhe të livadheve të harlisura. Por madhësia e malit u detyrohet edhe njerëzve dhe këngëve të tyre. Është e pamundur të jesh në..

27.03.23 14:07 |

Curajul este încă în lipsă acută în țara noastră

Bulgarii din străinătate sunt de mult timp foarte interesați de realitatea din țara lor natală. Pe de o parte - ei și-au lăsat aici rudele și prietenii și nu le pasă cum trăiesc, iar pe de altă parte - mulți intenționează să se întoarcă într-o zi. Cu..

27.03.23 11:52 |

Boyka Prisdova y una de las más impactantes canciones del monte Ródope

Cada viaje por el monte Ródope es inolvidable: es lo que dirán quienes han saboreado al menos una vez el aroma a pinares y extensas praderas. Cabe decir, sin embargo, que este monte debe su magnitud asimismo a las personas y a sus canciones. No..

27.03.23 11:09 |

Boyka Prisadova: Sonyo ti moy Sonyo

Oricine călătorește în Munții Rodopi știe că experiența, cu priveliștile, sunetele și mirosurile sale de neuitat, lasă o amintire de neuitat. Dar ceea ce face cu adevărat acest munte atât de maiestuos sunt oamenii și cântecele lor. Sunetul cimpoiului,..

27.03.23 10:05 |
Boyka Prisadova

Boyka Prisadova: Sonyo ti moy Sonyo

Anyone travelling to the Rhodope Mountains knows that the experience, with its unforgettable sights, sounds and scents, leaves a lasting memory. But what really makes this mountain so majestic are the people and their songs. The sound of the bagpipe,..

27.03.23 07:35 |
Foto: arkiv personal i Aleksandër Detev

Pse është e rëndësishme të investohet në komunitetet bullgare jashtë shtetit

I lindur në Plovdiv, në agimin e tranzicionit demokratik bullgar (1994), Aleksandër Detev u rrit në Sofje, ku u diplomua në Gjimnazin me Mësimdhënien e Gjuhës Gjermane në vitin 2013 dhe më pas shkoi në Vjenë. Atje u diplomua për gazetari dhe..

18.03.23 14:05 |

Yurtdışındaki Bulgar topluluklarına yatırım yapmak neden önemlidir?

Bulgaristan’da1994 yıllarına denk gelen demokratik geçişinin eşiğinde Plovdiv'de doğan Alexander Detev, 2013 yılında Alman Dil Lisesi'nden mezun olduğu Sofya'da büyüdü ve ardından Viyana'ya gitti.  Viyana’da “Gazetecilik ve İletişim”Bölümünden mezun..

14.03.23 17:05 |