author: Miglena Ivanova

El pueblo de Kushla

El pueblo rodopiano de Kushla, el reino del mumio

Perdido entre los Ródopes orientales, a tan sólo 100 metros de la frontera búlgara con Grecia, se encuentra el pueblo de Kushla. No hace mucho, en los años 70, su población contaba más de 300 personas pero hoy viven allí apenas 22 jubilados, tal como..

31.01.24 14:00 |
Foto: Liceu Teorik Bullgar “Vasill Levski”

Liceu "Vasill Levski" - tempull i shpirtit bullgar në Kishinau

“Krijuar dhe zhvilluar me dashuri dhe mendim të sinqertë për atdheun e të parëve, Bullgarinë” – ky do të ishte përkufizimi i Liceut Teorik Bullgar “Vasill Levski” në kryeqytetin moldav Kishinau, nëse do të kishte një fjalor interpretues të..

29.01.24 07:30 |

Calidoscopio balcánico

Turquía da luz verde a la entrada de Suecia en la OTAN  Después de una demora de 20 meses, el presidente de Turquía Recep Tayyip Erdogan ha firmado la ratificación de la adhesión de Suecia a la OTAN. De este modo el país escandinavo ha..

26.01.24 11:32 |
Liceo Teórico Búlgaro

El Liceo “Vasil Levski”, un templo del espíritu búlgaro en Chisinau

"Creado y desarrollado desde la sinceridad del amor y el pensamiento por la antigua patria Bulgaria" , esta sería la definición del Liceo Teórico Búlgaro "Vasil Levski" de la capital moldava, Chisinau, si existiera un diccionario de las instituciones..

15.01.24 17:32 |
Photo: Vasil Levski Bulgarian Theoretical Lyceum

Vasil Levski Lyceum - a temple of the Bulgarian spirit in Chisinau

"Created and developed with sincere love and thought for the motherland Bulgaria" - this would be the definition of the Vasil Levski Bulgarian Theoretical Lyceum in the Moldovan capital, Chisinau, if there was an explanatory dictionary of educational..

15.01.24 14:40 |
El primer ministro Edi Rama en la nueva base militar

Calidoscopio balcánico

La OTAN inaugura una base estratégica en los Balcanes  En Kucove, en Albania, ha entrado en su fase final la construcción de una base militar y aérea de la OTAN. Gracias a una inversión de 50 millones de euros asignados a su modernización, la..

12.01.24 11:06 |
Foto: Liceu Teorik Bullgar „Vasill Levski“

Fëmijët bullgarë në Kishinau vet zgjodhën që shkolla e tyre të mbajë emrin e revolucionarit bullgar Vasill Levskin

Në vitin 1996, në Kishinau u krijua një shkollë me mësimdhënien e zgjeruar të gjuhës bullgare. "Kështu u realizua ëndrra e brezave të tëra bullgarësh nga Kishinau - kryeqyteti i Moldavisë, për të pasur një shkollë ku fëmijët e tyre të mësojnë gjuhën..

05.01.24 07:30 |

Successes of Bulgarians around the world in 2023

The outgoing year 2023 was a year in which the world opened up after the Covid-19 pandemic and felt the dire need of the opportunity to return to full live contact with art, culture, sports and other spheres of activity. With undisguised pride, mixed..

31.12.23 09:15 |

Arritjet e bullgarëve në mbarë botën në vitin 2023

Viti 2023 që po lemë pas ishte një vit në të cilin bota u hap pas pandemisë Covid-19 dhe ndjeu nevojën e madhe dhe joshjen e mundësisë për t'u kthyer në takime t e plota me artin, kulturën, sportin dhe sferat e tjera të aktivitetit në të cilat..

31.12.23 07:30 |

Ngjarjet me adresë ballkanike

Më shumë se gjysma e shqiptarëve janë optimistë për vitin 2024 57% e shqiptarëve besojnë se viti i ri 2024 do të jetë më i mirë se ai i mëparshmi, vetëm 11% janë pesimistë dhe 32% kanë pritshmëri neutrale. Sipas këtij treguesi, Shqipëria..

29.12.23 16:45 |