Eмисия новини
от 20.00 часа

Резултати : автор Darina Grigorova

A është Covid – 19 një stigmë në Bullgari?

Përpara më shumë se 8 muajve, kur në Bullgari vendosën gjendjen e jashtëzakonshme, e cila kishte për qëllim të ndalojë shpërndarjen e Covid-19, qëndrimet publike u ndanë që nga njerëzit e frikësuar deri në palcë deri tek ata të cilët e mohojnë..

23.10.20 07:10 |

Covid -19 olmak Bulgaristan’da damgalama mı?

Covid-19’un yay ılımını engellemek için bundan sekiz aydan fazla bir zaman önce  Bulgaristan’da olağanüstü hal ilan edildiğinde sosyal eğilimler ölürcesine korkanlardan pandemiyi reddedenler olmak üzere iki grup insan belirdi.  Dünya Sağlık..

22.10.20 13:55 |

Is having Covid-19 in Bulgaria stigmatized?

More than eight months ago when a state of emergency was imposed in Bulgaria to check the spread of Covid-19, public opinion split right down the middle – from people who are terrified of the virus, to people who deny the pandemic exists..

22.10.20 13:08 |

Le Covid-19 va-t-il stigmatiser notre quotidien ?

Il y a plus de 8 mois, au temps du confinement à cause du coronavirus, les opinions étaient contrastées – de gens effrayés à mort jusqu’à des personnes niant la pandémie. Non sans arguments, en raison des messages contradictoires de l'OMS et..

22.10.20 11:53 |

Rosen Georgiev – për profesionin “shkencëtar i ri”

Në natyrë dhe për më tepër në botën e kafshëve, disa nga ngjyrat më zbukuruese dhe më të spikatura e të ngopura nuk vijnë nga pigmentet, por nga mbivendosja dhe thyerja e dritës. Një shembull për këtë janë shumë amfibë dhe zvarranikë, zogj dhe insekte...

20.10.20 15:13 |

Të kalosh Atlantikun në mbështetje të dhurimit të organeve

Të dhurosh organet, që të mund të shpëtosh një jetë njerëzore, kur rruga jote tokësore përfundon në kulmin e forcave tënde, është një nga format më të lartësuara të eupatisë. Lë një pjesë nga vetja jote, që të mund të jetojë një i panjohur, i cili vite..

19.10.20 13:08 |

Father and son cross Atlantic Ocean in support of organ donation

To donate your organs in order to save life when your life ends is one of the highest forms of empathy. You leave a piece of yourself to an unknown person who has been waiting for years for the miracle to happen and receive organ transplant...

18.10.20 06:00 |

Organ bağışına destek için Atlantik Okyanusu’nu aştılar

Dünya hayatın en güçlü olduğun yıllarında sona ererken, insan hayatını kurtarmak için organlarını bağışlamak empatinin en büyük şekillerinden birisidir. Yıllarca “organ nakli” mucizesini bekleyen tanımadığın birisine yaşamla mücadele edebilmesi için..

16.10.20 16:38 |

Doktoresha Ivalina Trendafillova për nanoteknologjitë që shërojnë dhe mbrojnë natyrën

Përdorimi i nano-grimcave në mjekësi është një praktikë relativisht e re. Nuk është e largët dita kur në treg do të paraqitet dhe ilaçi kaq shumë i kërkuar, i cili me një precizitet do të shkatërrojë qelizat kancerogjene, pa dëmtuar indin e shëndoshë. Po..

07.10.20 07:00 |

Dr. İvalina Trendafilova ile tedavi eden ve doğayı koruyan nanoteknolojileri konuştuk

Tıpta nano parçacıkların kullanılması yeni bir şey. Sağlam hücreleri zarar vermeden, sadece kanser hücrelerini yok edecek o ilacın piyasaya çıkacağı gün çok uzak değil. antibiyotikler, hormonlar ve pestisit gibi kirleticileri temizleyen..

06.10.20 09:42 |
Всички новини: днес | вчера