Eмисия новини
от 19.00 часа

Резултати : автор Ivo Ivanov

One more “party of change” is going to the polls

For the first time Bulgarians will be voting for a third National Assembly in succession in the space of a year. This is so because the 45 th and the 46 th National Assembly failed to form a regular government. And because the..

16.09.21 15:13 |

Një tjetër “parti ndryshimi” po shkon në zgjedhje

Për herë të parë në kuadrin e një viti bullgarët do të votojnë herën e tretë me radhë për një parlament të ri. Kjo imponohet pasi Legjislaturat e 45-të dhe 46-të të Kuvendit Popullor nuk arritën të formojnë një qeveri të rregullt. Paaftësia e..

16.09.21 13:50 |

Otro “partido del cambio” pone rumbo a las elecciones

Por primera vez en un año, los búlgaros votarán por tercera vez consecutiva en unas elecciones parlamentarias. Esto se ha vuelto indispensable tras fracasar las Legislaturas 45ª y 46ª de la Asamblea Nacional en el empeño de alumbrar un Gobierno..

16.09.21 13:27 |

Më pak bullgarë dalin për të votuar në këto zgjedhje në Maqedoninë e Veriut

Dita elektorale në Shkup ecën normalisht dhe pa probleme deri në këtë moment. Këtë e tha në një intervistë për Radio Bullgarinë gazetari Vlladimir Perev nga Maqedonia e Veriut. Sipas tij pritjet për një aktivitet më të ulët elektoral në prag të..

11.07.21 19:27 |

Le vote de la diaspora bulgare ajoute de la valeur aux élections à l’intérieur du pays

Lors des législatives anticipées du 11 juillet prochain seront pour la première fois ouverts à l’étranger un nombre record de bureaux de vote – 750. Depuis 30 ans la diaspora vote en dehors du pays mais ce droit suscite toujours des débats. Pour..

21.06.21 09:34 |

Zoran Zaev “shëtiti” nëpër Sofje

Vizita e Kryeministrit maqedonas Zoran Zaev më 17 qershor në Sofje filloi në një shkallëminore dhe në një sigurim të tepruar nga të dyja palët. Një ditë para mbërritjes së delegacionit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Ministria e Jashtme..

18.06.21 14:45 |

Visit by North Macedonia PM Zoran Zaev to Sofia fails to break deadlock between two countries

The visit by the Prime Minister of North Macedonia Zoran Zaev to Sofia on 17 June started out in a minor key and with the idea of playing it safe on both sides. One day before the arrival of the delegation from the Republic of North..

18.06.21 14:37 |

Zoran Zaev en visite à Sofia

La visite du 17 juin du Premier ministre macédonien Zoran Zaev à Sofia a commencé dans une tonalité mineure et de prudence des deux côtés. A la veille de l’arrivée de la délégation de la République de Macédoine du Nord, le ministère bulgare..

18.06.21 13:16 |
Zoran Zaev (izq.) con Stefan Yanev

Zoran Zaev visita Sofía

La visita a Sofía de Zoran Zaev, primer ministro de Macedonia del Norte, el 17 de junio, se inició con tonalidad baja y con el afán de los dos países de reasegurarse. El día anterior a la llegada de la delegación de la República de Macedonia del..

18.06.21 12:51 |

La votación de la diáspora búlgara aporta valía a los comicios en Bulgaria

En las elecciones parlamentarias anticipadas del próximo 11 de julio se espera la apertura de más de 750 colegios electorales en el extranjero , un número récord hasta ahora. Los búlgaros expatriados llevan ya 30 años votando fuera de este país, pero..

17.06.21 15:37 |
Всички новини: днес | вчера