Eмисия новини
от 12.00 часа

Резултати : автор Joan Kolev

Kirschenfest in Kjustendil

Jedes Jahr findet gegen Ende Juni ein Kirschenfest in Kjustendil statt. Diese Kleinstadt in Westbulgarien ist für ihre Kirschen in ganz Bulgarien berühmt. Sie sind die schmackhaftesten und alle warten mit Ungeduld auf ihrem Erscheinen auf den Märkten...

27.06.14 13:07 |

Festa e Qershisë në qytetin Kjustendill

Çdo vit në fund të muajit qershor në qytetin Kjustendill zhvillohet Festa e Qershisë. Këtu lindin qershitë më të mira bullgare, kurse njerëzit i presin me padurim, sepse ato janë paraardhëset e verës, porta përmes së cilës hapet bollëku në këtë krahinë...

27.06.14 12:35 |
Kompozitorët dhe drejtorë të BNR – Dimitër Nenov, Parashkev Haxhiev dhe Bojan Ikonomov

Gjatë viteve 30 të shekullit të kaluar radioja u shndërrua në një podium të vërtetë të kompozitorëve dhe interpretuesve bullgarë

Sot për ne radioja është diçka e zakonshme, por për njerëzit gjatë dekadave të para të shekullit të kaluar ajo ishte një fenomen i vërtetë. Në fillim radioja i grumbullonte njerëzit në sheshe dhe lokale, si dhe në shtëpitë e bullgarëve më të pasur...

24.06.14 16:06 |

Filloi një debat për dekriminalizimin e kanabisit në Bullgari

Debati për legalizimin e kanabisit po zhvillohet tashmë pesë vjet në shumë vende. Kanabisi përdoret si ilaç për mjekimin e shumë sëmundjeve në Holandë, Itali, Portugali, Belgjikë, Izrael, Kanada, në disa shtete amerikane. Gjatë vitit të kaluar marihuana..

24.06.14 15:35 |

Brot und Spiele? Nein! Bier und Fußball!

Was braucht „Mann“ zur Fußballweltmeisterschaft? Einen Fernseher, Kumpel, mit denen man die Spiele sehen und kommentieren kann und natürlich... Bier! All das bot das Sofioter Bierfest in einem, das dieser Tage im hauptstädtischen Südpark seine Zelte..

21.06.14 10:45 |
Fituesi Angel Njagolov me pelën Kartina 8.

Federata Bullgare e Hipizmit shënon përvjetorin e 100

Të dielën në bazën e hipizmit “Gjeneral Krum Lekarski” në Bozhurishte u zhvillua gara për kupën botërore të kërcimit të pengesave. Fitoren për Bullgarinë e solli Angel Njagolov, ndërsa Rosen Rajçevi zuri vendin e dytë. Në vend të tretë është Sençer..

18.06.14 13:58 |

Festivali “BeerRelation” provokon kulturën e pirjes së birrës te bullgarët

Çfarë i duhet njeriut në muajin e Botërorit të Futbollit? Shoqëri, televizor dhe nënkuptohet birrë. Pikërisht këtë ua ofroi banuesve dhe miqve të Sofjes Festivali “Beer Relation” i cili u çel në një nga skajet më të gjelbra të kryeqytetit – Parkun..

16.06.14 16:43 |

Radio Kombëtare Bullgare: 80 vjet në 80 javë – Fillimi

“Mirëdita, të nderuar dëgjues” – këto fjalë tingëllojnë në radioeterin e vendit tashmë 80 vjet. Gjatë pothuaj të gjitha këtyre viteve Radioja Kombëtare Bullgare zë një vend të konsiderueshëm në jetën shoqërore dhe politike të vendit, ajo është thesari i..

03.06.14 15:59 |

Der Anfang

„Guten Tag, verehrte Hörer!“ – die Anrede ist seit fast 80 Jahren im Äther unseres Landes zu hören. In all’ diesen Jahren war der Bulgarische Nationale Rundfunk ein untrennbarer Bestandteil des gesellschaftlichen und politischen Lebens des Landes, eine..

03.06.14 15:29 |

Wir wollen etwas Gutes essen. Aber wo?

Der alternative Tourismus und die lokalen Attraktionen werden in Bulgarien immer populärer „ Bulgarien hat Vorteile, die die Entwicklung des alternativen und spezialisierten Tourismus fördern können. “ Das sagte der stellvertretende Minister für..

20.05.14 13:54 |
Всички новини: днес | вчера