Eмисия новини
от 04.00 часа

Резултати : автор Joan Kolev

Radio Kombëtare Bullgare: 80 vjet në 80 javë – Fillimi

“Mirëdita, të nderuar dëgjues” – këto fjalë tingëllojnë në radioeterin e vendit tashmë 80 vjet. Gjatë pothuaj të gjitha këtyre viteve Radioja Kombëtare Bullgare zë një vend të konsiderueshëm në jetën shoqërore dhe politike të vendit, ajo është thesari i..

03.06.14 15:59 |

Der Anfang

„Guten Tag, verehrte Hörer!“ – die Anrede ist seit fast 80 Jahren im Äther unseres Landes zu hören. In all’ diesen Jahren war der Bulgarische Nationale Rundfunk ein untrennbarer Bestandteil des gesellschaftlichen und politischen Lebens des Landes, eine..

03.06.14 15:29 |

Wir wollen etwas Gutes essen. Aber wo?

Der alternative Tourismus und die lokalen Attraktionen werden in Bulgarien immer populärer „ Bulgarien hat Vorteile, die die Entwicklung des alternativen und spezialisierten Tourismus fördern können. “ Das sagte der stellvertretende Minister für..

20.05.14 13:54 |

Deri në Malin e Athosit dhe anasjelltas

Gjatë festave të muajit maj një grup pelegrinësh nisëm për Gadishullin Halkidiki të Greqisë, ku në qytezën Uranopolis na priste mikpritësi ynë. Qëllimi ynë përfundimtar ishte manastiri bullgar “Shën Gjergji Zografi” në Malin e Athosit. Në vitin 963..

18.05.14 09:15 |

Ku mund të hamë kur udhëtojmë, ku të udhëtojmë që të mund të hamë?

Bullgaria ka të dhëna, të cilat mund të përshpejtojnë zhvillimin e turizmit alternativ dhe të specializuar-këtë e deklaroi zëvendës-ministri i ekonomisë dhe energjetikës Branimir Botev përpara pjesëmarrësve në konferencën ndërkombëtare “Ushqimi dhe..

15.05.14 13:43 |

Nach Athos hin und zurück

Während der Mai-Feiertage machten wir uns, eine Gruppe von 3 Pilgern, auf dem Weg zur Halkidiki-Halbinsel in Griechenland. Unser Ziel war die Stadt Uranopolis auf der dritten Landzunge und dann das bulgarische Kloster „Sankt Georg“ in der Mönchsrepublik..

13.05.14 13:17 |

Ekspedita “Rizbulo Bullgarinë” ekspozon në Urën e të Dashuruarve

Për shkak të mbishkrimeve mesjetare në mur Kisha e Bojanës në Sofje është përfshirë në listën e trashëgimisë kulturore të UNESCO-s dhe gëzon popullaritet të madh. Jo me të njëjtin fat është moshatarja e saj Kisha e Shën Pjetrit. Kjo e fundit gjendet në..

28.04.14 10:37 |

Sofia verdient europäische Kulturhauptstadt zu werden

„Sofia hat so einiges zu bieten und besitzt ein großes Potenzial. Unsere Aufgabe ist es, dieses zu entfalten und zu popularisieren.“ Das sagte Jordanka Fandakowa, Oberbürgermeisterin der bulgarischen Hauptstadt in einem Interview zur Kandidatur..

07.04.14 16:09 |
Pallati i Kulturës

Sofja meriton të bëhet Kryeqytet Evropian i Kulturës

“Dinjiteti dhe prioritetet e qytetit tonë janë të shumtë. Sofja ka një potencial shumë të madh. Detyra jonë është ta zhvillojmë, ta zbulojmë dhe ta paraqesim”. Këtë e tha në një intervistë për Radio Bullgarinë kryebashkiakja e Sofjes Jordanka Fandëkova..

07.04.14 15:02 |
Всички новини: днес | вчера