Komisioni Evropian po e padit Bullgarinë për shkak të masave të pashpallura për burimet e rinovueshme

Komisioni Evropian ka njoftuar se do të ngrejë padi kundër Bullgarisë dhe Sllovakisë në Gjykatën e Drejtësisë të BE-së për vendosjen e gjobave sepse nuk kanë futur në legjislacionin e tyre kombëtar rregullat evropiane për energjinë nga burimet e..

26.01.23 16:16 |

Pozita e Austrisë për Shengen mbetet i pandryshuar

Kancelari Federal i Austrisë Karl Nehamer, i cili ndodhet për një vizitë pune në Bullgari, u njoh në vend me masat e marra për mbrojtjen dhe kontrollin e kufirit bullgaro-turk, i cili është i jashtëm për Bashkimin Evropian. Vizita është me ftesë të..

23.01.23 17:41 |

Qeveria e përkohshme miratoi të gjitha 10 programet evropiane

Në kuadër të mandatit të kabinetit zyrtar u sigurua një burim prej afro 10 miliardë eurosh, sipas gjithsej 10 programeve evropiane të miratuara. Gjatë një mbledhjeje të hapur të Këshillit të Ministrave për të raportuar aktivitetet e qeverisë së..

19.01.23 12:37 |

Ndryshime në Planin e Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë mund të kërkohen vetëm në raste të jashtëzakonshme sipas KE

Pasi Plani i Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë së një vendi të jetë miratuar nga vendet anëtare, ndryshimet në të mund të kërkohen vetëm në raste të jashtëzakonshme dhe kur vendi tregon se nuk mund të përmbushë një pjesë të tij për shkak të rrethanave..

16.01.23 15:07 |

Bullgaria insiston në një rinegociim të furnizimit të vaksinave kundër Covid

Bullgaria do të insistojë në rinegocimin e kushteve të kontratës për furnizimin e vaksinave kundër Covid për këtë vit dhe vitin e ardhshëm. Qëndrimin e vendit tonë do ta prezantojë ministri në detyrë i shëndetësisë Asen Mexhidiev në Bruksel, gjatë..

09.12.22 11:18 |
Velisllav Minekov

Ministri i Kulturës u ankua nga rregullatori mediatik

Ndikimi politik në media në Bullgari është gjithnjë e më i dukshëm, dhe rregullatori mediatik nuk funksionon siç duhet, anëtarët e tij përfaqësojnë interesa politike. Këtë e deklaroi ushtruesi i detyrës së ministrit të kulturës, Prof. Velisllav..

22.11.22 11:53 |

Për sa kohë do t'i lëvizim akrepat e orës dy herë në vit?

Që në vitin 2018, Komisioni Evropian propozoi t'i jepej fund ndryshimit të orës verore dhe astronomike, duke marrë parasysh vullnetin e 4.6 milionë qytetarëve evropianë që morën pjesë në një sondazh për këtë temë. Komisioni për këtë vendim mori..

18.11.22 07:15 |

GERB mbështeti “Vëzrazhdane” për centralet e qymyrit

GERB mbështeti propozimin e "Vëzrazhdane" për të rinegociuar Planin e Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë në pjesën "Energjia" me qëllim ruajtjen e impianteve të qymyrit në Pellgun e Maricës. Ftesës së “Vëzrazhdane” për bisedime për këtë temë iu përgjigj..

17.11.22 18:31 |

KE do të riafirmojë gatishmërinë e Bullgarisë dhe Rumanisë për Shengenin

Komisioni Evropian ka njoftuar se në mbledhjen e tij javore më 16 nëntor, komisionerët evropianë do të miratojnë një vlerësim të ri të masave të marra nga Bullgaria, Rumania dhe Kroacia për të respektuar rregullat e Shengenit. Sipas një..

15.11.22 18:39 |

KE miratoi paratë e para për Bullgarinë sipas Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë

Komisioni Evropian /KE/ miratoi dhënien e 1.37 miliardë euro grante sipas Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë të Bullgarisë. Paratë pritet të hyjnë në buxhet në fillim të dhjetorit. Në fakt, shpenzimet do të realizohen në vitin 2023 dhe kjo..

07.11.22 15:03 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна