Eмисия новини
от 11.00 часа

Blejnë më shumë makina për zgjedhjet e 14 nëntorit

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) do të blejë një shtesë prej 1600 makinash votimi pë zgjedhjet e 14 nëntorit. Kështu, vota “dy në një” për parlamentin dhe presidentin, si dhe votimin me makinë jashtë vendit do të sigurohet edhe në raundin e dytë të..

17.09.21 11:37 |

Brenda disa ditësh presidenti do të shpërndajë parlamentin

Shpërbërja e Legjislaturës së 46-të të Kuvendit Popullor është çështje ditësh, tha Presidenti Rumen Radev gjatë dëgjimit të kandidates së re për anëtar të Komisionit Qendror Zgjedhor - KQZ nga kuota e “Ka një popull të tillë” - Gergana Stojanova. Ajo u..

10.09.21 12:04 |

Presidenti e konsideron të pranueshëm variantin zgjedhor 2 në 1

Në një takim me udhëheqjen e Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ), në lidhje me organizimin e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare dhe presidenciale, Presidenti Rumen Radev përsëri këmbënguli në publicitetin në procesin e testimit të makinave dhe një..

08.09.21 18:39 |
Kamelija Nejkova

Në zgjedhjet 2 në 1, do të nevojiten më shumë makina votimi

Nëse zgjedhjet presidenciale dhe të parakohshme parlamentare mbahen në të njëjtën datë, do të jetë e nevojshme të blihen makina shtesë të votimit, tha Kamelija Nejkova, kryetare e Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ) për BNT. Ajo theksoi se në mënyrë..

26.08.21 11:21 |
Kamelija Nejkova

KQZ do të përmirësojë organizimin e votimit jashtë vendit

Që prej vitesh ka vështirësi me organizimin e marrjes së protokolleve nga seksionet jashtë vendit, tha para BNT Kamelija Nejkova, kryetare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve /KQZ/. Problemi vjen pjesërisht për shkak të të ashtuquajturve “njësi të..

19.07.21 12:56 |

U siguruan kushte për votim jashtë shtetit, por mungonte dëshirë e mjaftueshme

Mungesa e një funksionimi të plotë të rajonit "Jashtë vendit" është ndër arsyet për pjesëmarrjen më të ulët elektorale jashtë shtetit, tha Dimitër Dimitrov nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) për BNR. "U krijuan kushte teknike - makineritë për..

15.07.21 11:56 |

Bojko Borisov nuk do të jetë deputet në Parlamentin e ri

Në një përbërje të reduktuar, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) njoftoi shpërndarjen përfundimtare të vendeve në Legjislaturën e 46-të të Kuvendit Popullor. Kreu i GERB Bojko Borisov dhe ish-Kryeministër nuk do të jetë deputet. Pas një kundërshtimi,..

15.07.21 10:00 |

Nga 99.95 për qind të protokolleve të përpunuara ITN vazhdon të jetë në krye

6 parti dhe koalicione pritet të formojnë Legjislaturën e 46-të të Kuvendit Popullor të Bullgarisë pas zgjedhjeve të parakohshme më 11 korrik. Sipas të dhënave të Komisionit Qendror Zgjedhor te ora 14.00 më 13.07.2021 nga 99.95 për qind të..

13.07.21 16:00 |
Rosica Mateva

Sipas KQZ shpallja e rezultateve të zgjedhjeve nuk është vonuar

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve /KQZ/ iu përgjigj akuzave të partisë GERB për vonim të rezultateve të zgjedhjeve. Sipas KQZ-së, fletët e votimit nga seksionet janë përpunuar 100%. Lidhur me votimin jashtë vendit - atje rezultatet u përpunuan shpejt,..

13.07.21 14:23 |
ish-Kryeministri Bojko Borisov

E marrin në pyetje ish-Kryeministrin Bojko Borisov

Partia GERB kërkoi dorëheqjen e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve /KQZ/, për shkak të organizimit të votës jashtë vendit. "Nëse votimi jashtë është “pika kryesore e programit” të të ashtuquajturave “parti të protestave”, atëherë ne pamë problemet më..

13.07.21 12:28 |
Всички новини: днес | вчера