Eмисия новини
от 17.00 часа

Ministria e Punëve të Brendshme: Procesi zgjedhor po ecën normalisht

Raundi i dytë i zgjedhjeve presidenciale në Bullgari po zhvillohet normalisht, pa incidente, njoftoi në orën 15:00 MPB-ja. Rreth 16 000 oficerë po marrin pjesë në ruajtjen e rendit publik. Nga data 14 tetor e deri më sot janë marrë gjithsej..

21.11.21 19:21 |

KQZ: Gati 25% është pjesëmarrja elektorale në orën 16.00.

Një e katërta e votuesve kanë ushtruar të drejtën e votës. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve raportoi 24.12% pjesëmarrje në orën 16:00. Pjesëmarrja më e ulët është në Kërxhali - pak nën 13%, më e larta është në zonën e 23-të zgjedhore në Sofje, ku tashmë..

21.11.21 17:16 |
Cvetozar Tomov

KQZ: Pjesëmarrje rekorde e bullgarëve jashtë vendit

Një aktivitet rekord zgjedhor jashtë vendit në zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale më 14 nëntor raportoi Zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Cvetozar Tomov në një konferencë për shtypin. jashtë shtetit të drejtën e tyre të..

17.11.21 19:31 |

KQZ kërkoi që të mos lirohen makineritë zgjedhore të ndaluara

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) i ka kërkuar Gjykatës së Lartë Administrative pezullimin e vendimit të gjykatës për lirimin e 228 makinerive zgjedhore të ndaluara në pronësi të “Ciela Norma”. Nga firma kërkojnë që makinat të lirohen nga Drejtoria e..

17.11.21 17:15 |

Probleme me votimin me makina 2 në 1

Është shumë serioz problemi me kuptimin e logjikës nga faqja e parë, që shfaqet në makinat zgjedhore, komentoi për BTV Stoill Stoillov nga Këshilli Publik në KQZ. “Ka konfuzion tek personat mbi 40 vjeç, por edhe tek të rinjtë. Nganjëherë është..

14.11.21 16:59 |

Dita e zgjedhjeve të bullgarëve jashtë vendit po ecën normalisht

Sipas shërbimeve tona diplomatike, të gjitha seksionet e parashikuara për votimin me makinë janë duke punuar. Ministria jonë e Punëve të Jashtme (MPJ) krijoi një organizim që dita e zgjedhjeve jashtë vendit të ecë pa probleme dhe pa vështirësi nga..

14.11.21 14:47 |
Stefan Janev

Kryeministri Stefan Janev: Votimi me makina është i sigurt

Çelësi elektronik me të cilin ngarkohen programet në të gjitha aparatet e votimit është në pronësi të shtetit dhe Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ). Sipas Kryeministrit në detyrë Stefan Janev, nuk ka mundësi që për votën të përdoren makineri..

14.11.21 13:57 |
Cvetozar Tomov

Seksionet në Bullgari funksionojnë normalisht

Dita e zgjedhjeve nisi normalisht, përveç tri makinerive që nuk funksionuan dhe votimi në këto seksione kaloi në fletëvotim në letër, tha zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Cvetozar Tomov. Në seksione të tjera specifikohet nëse problemet..

14.11.21 11:37 |

Situata pandemike po bllokon disa qendra votimi jashtë vendit

Qendra e dytë e votimit në Zelandën e Re - në Okland (Auckland), nuk mundi të fillojë punën pasi më herët dje, më 13 nëntor, Ambasada jonë në Australi dhe anëtarët e Komisionit Seksional i Zgjedhjeve - Okland u njoftuan se për shkak të përkeqësimit..

14.11.21 10:44 |

Sfidat kryesore para votës jashtë shtetit janë afatet e shkurtra

Gjithsej 751 do të jenë seksionet jashtë vendit në zgjedhjet “2 në 1” më 14 nëntor. Ata do të jenë në 68 shtete. Me makina do të votohet në 21 shtete. Numri më i madh i makinave – 96, pritet të punojnë në Turqi. Ministria e Punëve të Jashtme..

12.11.21 11:03 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР