Eмисия новини
от часа

Bojko Borisov nuk do të jetë deputet në Parlamentin e ri

Në një përbërje të reduktuar, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) njoftoi shpërndarjen përfundimtare të vendeve në Legjislaturën e 46-të të Kuvendit Popullor. Kreu i GERB Bojko Borisov dhe ish-Kryeministër nuk do të jetë deputet. Pas një kundërshtimi,..

15.07.21 10:00 |

Nga 99.95 për qind të protokolleve të përpunuara ITN vazhdon të jetë në krye

6 parti dhe koalicione pritet të formojnë Legjislaturën e 46-të të Kuvendit Popullor të Bullgarisë pas zgjedhjeve të parakohshme më 11 korrik. Sipas të dhënave të Komisionit Qendror Zgjedhor te ora 14.00 më 13.07.2021 nga 99.95 për qind të..

13.07.21 16:00 |
Rosica Mateva

Sipas KQZ shpallja e rezultateve të zgjedhjeve nuk është vonuar

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve /KQZ/ iu përgjigj akuzave të partisë GERB për vonim të rezultateve të zgjedhjeve. Sipas KQZ-së, fletët e votimit nga seksionet janë përpunuar 100%. Lidhur me votimin jashtë vendit - atje rezultatet u përpunuan shpejt,..

13.07.21 14:23 |
ish-Kryeministri Bojko Borisov

E marrin në pyetje ish-Kryeministrin Bojko Borisov

Partia GERB kërkoi dorëheqjen e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve /KQZ/, për shkak të organizimit të votës jashtë vendit. "Nëse votimi jashtë është “pika kryesore e programit” të të ashtuquajturave “parti të protestave”, atëherë ne pamë problemet më..

13.07.21 12:28 |

Votat e bullgarëve jashtë do të vendosin rezultatin e zgjedhjeve në vend

Votat nga jashtë do të vendosin fituesin përfundimtar të zgjedhjeve parlamentare të 11 korrikut në vend. Sipas të dhënave në sajtin e Komisionit Qendror Zgjedhor jashtë vendit me 55.23% të protokolleve të përpunuara te ora 07:30, partia “Ka një..

12.07.21 09:26 |

Numërimi i kontrollit i fletëve të votimit nga makineritë do të jetë i pjesshëm

Faturat е votimit makinerik në 1343 vendvotime në vend dhe 39 vendvotime jashtë vendit, të përcaktuara në mënyrë të rastësishme, do të numërohen pas përfundimit të ditës së zgjedhjeve, vendosi Komisioni Qendror i Zgjedhjeve /KQZ/. Sipas udhëzimeve..

11.07.21 19:14 |

Deklarata për votim jashtë vendit është e vlefshme pavarësisht se ku plotësohet

Ministria e Punëve të Jashtme mori një letër nga Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) me të cilën informohet se me një vendim protokolli nga 11 korriku 2021 pranohet që deklaratat sipas nenit 33, paragrafit 2 të Kodit Zgjedhor - Aneksi № 22-NA nga..

11.07.21 15:13 |

Në 56 seksione votojnë me fletë votime për shkak të makinerive të dëmtuara

Problemet me makineritë e votimit u vendosën në pjesë të ndryshme të vendit në ditën e sotme të zgjedhjeve. KQZ vendosi të përdorë fletëvotimet në 56 seksione. Sipas zëdhënësit të komisionit Cvetozar Tomov, problemet me makineritë priten, sepse në..

11.07.21 12:22 |
Kamelia Nejkova

Sipas KQZ-së, makineritë e votimit nuk mund të manipulohen

421 makineritë e votimit jashtë vendit tashmë janë dorëzuar. Makineritë për vendin nisen të premten dhe do të jenë në seksionet të shtunën, tha para BNT kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve /KQZ/ Kamelia Nejkova. Ajo paralajmëroi komisionet e..

09.07.21 10:35 |

Sipas zëdhënësit të KQZ nuk do të ketë mashtrime elektorale me makinat

Skemat e mashtrimeve zgjedhore nuk janë të zbatueshme në votimin me makinë. Këtë e deklaroi zëdhënësi i Komisionit Qendror Zgjedhor – KQZ, Cvetozar Tomov përpara televizionit Bulgaria ON AIR. “Mashtruesit duhet të shpikin diçka të re, ata nuk kanë..

07.07.21 14:18 |
Всички новини: днес | вчера