Eмисия новини
от 20.00 часа

Mijëra bullgarë do të votojnë në Angli më 11 korrik për të ardhmen më të mirë të atdheut

135 janë seksionet zgjedhore të cilat do të hapen më 11 korrik në Mbretërinë e Bashkuar dhe në Irlandën Veriore. Pasi u hoq kufizimi që në vende jashtë BE të ketë vetëm 35 seksione, në zgjedhjet e parakohshme në kulmin e verës Anglia do të jetë..

02.07.21 07:15 |

Misioni i OSBE dyshon në kapacitetin e KQZ

Misioni vëzhgues i Organizatës për Sigurinë dhe Bashkëpunimin në Evropë (OSBE) për zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 11 korrik paraqiti raportin e saj të ndërmjetëm për periudhën 9-23 qershor. Ndryshimet në Kodin Zgjedhor për votimin e..

29.06.21 13:51 |
Rosica Mateva

Pushuesit në Bullgari nuk do të mund të votojnë më 11 korrik

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve - KQZ vendosi që njerëzit që do të pushojnë më 11 korrik, kur do të zhvillohen zgjedhjet e parakohshme, dhe nuk kanë adresë të regjistruar në vendpushimin përkatës nuk do të mund të votojnë. Arsyeja është se nuk ka..

24.06.21 18:00 |

Votimi - organizimi, pritjet, çmimi

Votimi i detyrueshëm me makinë është noviteti më i madh i zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në Bullgari më 11 korrik. Përjashtime nga ky rregull janë të mundshme në seksionet me më pak se 300 zgjedhës, në rastet kur votohet me kuti të lëvizshme..

24.06.21 10:55 |

Makinat e reja për votim do të sigurohen pa konkurs

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve - KQZ do t’ia porositë furnizimin e makinave të reja të votimit kompanisë shtetërore "Shërbimet e Informacionit". Kjo u vendos nga anëtarët e KQZ-së më 21 qershor. Më 15 qershor është zhvilluar bisedë me..

21.06.21 14:16 |

KQZ do të shtypë edhe fleta të votimit për zgjedhjet e jashtëzakonshme

Pavarësisht nga votimi në makinë, Komisioni Qendror Zgjedhor - KQZ hapi një procedurë për një prokurim publik për shtypjen e fletëve të votimit për zgjedhjet parlamentare të 11 korrikut. Kjo do të bëhet me negociata pa njoftim paraprak. Procedura..

18.06.21 12:37 |
Cvetozar Tomov

KQZ po negocion suplementarisht 1500 makina votimi

Ka shumë të ngjarë të ketë një marrëveshje për të blerë makineri të reja votimi, por ajo nuk është finalizuar. Më shumë gjasa, që gjithçka do të jetë e qartë deri në fund të javës,   tha Cvetozar Tomov, nënkryetar dhe zëdhënës i Komisionit Qendror..

16.06.21 10:56 |

Shorti renditi partitë dhe koalicionet politike në fletëvotimin për zgjedhjet më 11 korrik

Në Komisioni Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) u hodh short për numrat e partive dhe koalicioneve në fletëvotimin për zgjedhjet parlamentare të 11 korrikut. GERB-SDS do të paraqitet në zgjedhjet e parakohshme nën numrin 5. Pranë tyre me numrin 4 janë "BSP për..

09.06.21 14:04 |

KQZ do të shpallë numrat e fletëve të votimit për zgjedhjet e parakohshme

Sot, duke hedhur short, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve /KQZ/ do të përcaktojë numrat e forcave politike në fletëvotimin integral për zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik. Fushata zgjedhore fillon zyrtarisht më 11 qershor.

09.06.21 05:05 |
Stoill Cicellkov

Votimi jashtë do të bëhet me fleta dhe pa makina

Votimi me makina jashtë nuk do të ndodhë, tha Stoill Cicellkov, nënkryetari i Këshillit Publik pranë Komisionit Qendror Zgjedhor - KQZ, për BNR. Nuk ka një praktikë të tillë të transportimit të makinave nëpër botë, shtoi ai dhe shprehu shqetësimin..

08.06.21 11:38 |
Всички новини: днес | вчера