Eмисия новини
от 19.00 часа
Presdenti Rumen Radev

Presidenti ripohoi se do të ketë zgjedhje të parakohshme më 11 korrik

Të gjithë 15 kandidatët për përbërjen e re të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve u përgjigjen kërkesave ligjore, deklaroi Presidenti Rumen Radev pas dëgjimit të tyre publik. Ai u bëri thirrje që të fillojnë përgatitjet për zgjedhjet e..

07.05.21 16:55 |
Kamelija Nejkova

“Ka një popull të tillë” është në krye të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve

Kamelija Nejkova është kryetarja e re e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, njoftoi Presidenti Rumen Radev pas konsultimeve me forcat parlamentare. Nejkova u emërua nga partia "Ka një popull i tillë" (ITN) dhe zëvendëson Krasimir Cipov, kandidatura e..

07.05.21 10:37 |
Bojko Borisov

Bojko Borisov: Qeveria provizore do të qeverisë për muaj të tërë

Kryeministri në dorëheqje Bojko Borisov parashikon që një kabinet nuk do të formohet pas zgjedhjeve të parakohshme dhe qeveria provizore e emëruar nga Presidenti Rumen Radev do të vazhdojë të qeverisë për muaj. “Ky është qëllimi”, komentoi ai. Në..

03.05.21 11:52 |

Parlamenti miratoi përfundimisht korrigjimet në Kodin Zgjedhor

Presidenti Rumen Radev lëshoi një dekret për publikimin në Fletoren Zyrtare të Ligjit për ndryshimet dhe shtojcat në Kodin Zgjedhor, miratuar nga Legjislatura e 45-Kuvendit Popullor më 29 prill. Dekreti është me datë të sotme, ndërsa..

30.04.21 15:11 |

Komisioni Juridik: 100% votim me makina dhe pa kufizime të seksioneve jashtë shtetit

Përbërja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve duhet të ulet nga 20 në 15 veta - kjo u vendos nga Komisioni Parlamentar për Çështjet Ligjore në votimin e dytë mbi projekt-ligjin për ndryshimin e Kodit Zgjedhor. Anëtarët e KQZ-së do të emërohen me..

27.04.21 18:12 |

Reagimet e forcave politike pasi “Ka një popull të tillë” shpalli se do të kthehejë mandatin

Në përgjigje të njoftimit nga udhëheqësi i “Ka një popull të tillë” Sllavi Trifonov që pasi të marrë mandatin për të formuar qeveri, partia do ta kthejë menjëherë atë, BSP - forca e tretë në parlamentin e ri, tha se me kthimin e mandatit Trifonov..

26.04.21 18:26 |

Diskutohen ndryshime në Kodin Zgjedhor me një fokus në bullgarët jashtë vendit

Ndryshimet në Kodin Zgjedhor po diskutohen nga anëtarët e komisionit të ri ligjor parlamentar. Përfaqësuesit e të gjitha grupeve parlamentare përveç BSP dhe DPS paraqitën projektligje të tyre. E përbashkëta në projektligjet e “Ngrihu!..

21.04.21 18:54 |
Aleksandër Andreev

KQZ shpërndau mandatet e partive në parlamentin e ri

Në një seancë mesnate, Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) shpërndau mandatet midis gjashtë forcave politike që hyjnë në parlamentin e ardhshëm. GERB merr 75 vende, “Ka një popull të tillë” - 51, Partia Socialiste bullgare - 43, Lëvizja për të Drejta..

09.04.21 10:17 |
Stefan Manov

Stefan Manov: Një aktivitet jashtëzakonisht i lartë jashtë shtetit

"Duhet të përshëndesim mobilizimin e madh të shtetasve bullgarë nëpër botë," tha para BNR Stefan Manov, anëtar i Këshillit Publik të KQZ. Ai tha se në këto zgjedhje ka të ngjarë të arrihet maksimumi historik i aktivitetit elektoral jashtë vendit...

04.04.21 22:25 |

Pjesëmarrje më e ulët krahasuar me zgjedhjet e mëparshme parlamentare

Nuk do të ketë zgjatje të ditës zgjedhore – ajo mbaron në orën 20.00. Në qoftë se para seksioneve ka njerëz që dëshirojnë të votojnë, votimi mund të vazhdojë jo më vonë se ora 21.00. Këtë e bënë të ditur zëdhënësit e Komisionit Qendror..

04.04.21 19:15 |
Всички новини: днес | вчера