Eмисия новини
от 22.00 часа
Zëdhënësi i KQZ-së Aleksandër Andreev

23,54% është aktiviteti zgjedhor deri në orën 13.00

Deri në orën 13.00 aktiviteti zgjedhor në vend është 23,54%, bëri të ditur zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Aleksandër Andreev. Po të bëjmë një krahasim me zgjedhjet e vitit 2015, atëherë aktiviteti ka qenë 25,71%. Sipas të..

27.10.19 15:41 |

KQZ: Zgjedhjet vendore po zhvillohen normalisht

Zgjedhjet lokale për kryetarë bashkie dhe këshilltarë bashkie janë duke u zhvilluar normalisht, tha Zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Aleksandër Andreev. Aktiviteti zgjedhor në vend deri në orën 10.00 ka qenë 10,27%, shënojnë nga..

27.10.19 13:49 |

Filluan regjistrimet për zgjedhjet vendore gjatë tetorit

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve që nga sot pranon kërkesat për pjesëmarrje në zgjedhjet për kryetarë bashkie dhe këshilltarë bashkiakë, të cilat do të zhvillohen më 27 tetor. Në zgjedhjet vendore shtetasit votojnë atje, ku kanë adresë të përhershme apo..

02.09.19 10:19 |

GERB: të mos përdoren makina të votimit në zgjedhjet vendore dhe parlamentare

Nga partia GERB bën propozim që të hiqet votimi me makina për zgjedhjet vendore dhe parlamentare. Ndryshimet e përgatitura të Kodit Zgjedhor do të marrin përkrahjen e “Patriotëve të Bashkuar” dhe “Volja”, ka reagime të tilla pozitive dhe nga ana e..

09.07.19 17:32 |
Zëdhënësi i KQZ Aleksandër Andreev

Kryeministri Borisov nuk ka shkelur rregullat e agjitacionit zgjedhor

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve nuk ka konstatuar shkelje të rregullave të agjitacionit në fushatën para zgjedhjeve për Parlament Evropian, sqaroi zëdhënësi i institucionit Aleksandër Andreev. Ankesën me sinjale për shkelje të tilla e ka paraqitur..

10.05.19 17:35 |

Presidenti kontrolloi organizimin e zgjedhjeve evropiane

Në lidhje me zgjedhjet e ardhshme për parlament evropian presidenti Rumen Radev u takua me përfaqësues të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Kreu i shtetit diskutoi domosdoshmërinë për uljen e numrit të fletëvotimeve të pavlefshme, garantimin e..

10.05.19 16:42 |

Zgjedhjet Evropiane 2019: Përgatitja është në ecuri

Në lidhje me zgjedhjet e ardhshme në Bullgari për Parlament Evropian më 26 maj Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) dje (të enjten) shpalli planet e tij për organizimin e vendvotimeve jashtë shtetit, kurse sot (të premten) Presidenti Rumen Radev..

10.05.19 12:42 |

Bullgaria përsëri me probleme paraelektorale në momentin e fundit

Dje filloi regjistrimi i partive dhe koalicioneve për zgjedhjet e parakohshme në Bullgari. Numri i pjesëmarrësve dhe bashkimi i tyre në koalicione është një çështje e rëndësishme, por vëmendja e shoqërisë në momentin e tanishëm është angazhuar me..

03.02.17 14:06 |
Всички новини: днес | вчера