Eмисия новини
от 13.00 часа
Rosica Mateva

Sipas KQZ shpallja e rezultateve të zgjedhjeve nuk është vonuar

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve /KQZ/ iu përgjigj akuzave të partisë GERB për vonim të rezultateve të zgjedhjeve. Sipas KQZ-së, fletët e votimit nga seksionet janë përpunuar 100%. Lidhur me votimin jashtë vendit - atje rezultatet u përpunuan shpejt,..

13.07.21 14:23 |
ish-Kryeministri Bojko Borisov

E marrin në pyetje ish-Kryeministrin Bojko Borisov

Partia GERB kërkoi dorëheqjen e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve /KQZ/, për shkak të organizimit të votës jashtë vendit. "Nëse votimi jashtë është “pika kryesore e programit” të të ashtuquajturave “parti të protestave”, atëherë ne pamë problemet më..

13.07.21 12:28 |

Numërimi i kontrollit i fletëve të votimit nga makineritë do të jetë i pjesshëm

Faturat е votimit makinerik në 1343 vendvotime në vend dhe 39 vendvotime jashtë vendit, të përcaktuara në mënyrë të rastësishme, do të numërohen pas përfundimit të ditës së zgjedhjeve, vendosi Komisioni Qendror i Zgjedhjeve /KQZ/. Sipas udhëzimeve..

11.07.21 19:14 |

Makinat e reja për votim do të sigurohen pa konkurs

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve - KQZ do t’ia porositë furnizimin e makinave të reja të votimit kompanisë shtetërore "Shërbimet e Informacionit". Kjo u vendos nga anëtarët e KQZ-së më 21 qershor. Më 15 qershor është zhvilluar bisedë me..

21.06.21 14:16 |

Shorti renditi partitë dhe koalicionet politike në fletëvotimin për zgjedhjet më 11 korrik

Në Komisioni Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) u hodh short për numrat e partive dhe koalicioneve në fletëvotimin për zgjedhjet parlamentare të 11 korrikut. GERB-SDS do të paraqitet në zgjedhjet e parakohshme nën numrin 5. Pranë tyre me numrin 4 janë "BSP për..

09.06.21 14:04 |

Partitë po aplikojnë për regjistrim për zgjedhjet e ardhshme deri më 26 maj

Deri në orën 5 të pasdites më 26 maj është afati i fundit për partitë dhe koalicionet për të paraqitur kërkesat e tyre në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve për regjistrim për pjesëmarrje në zgjedhjet e ardhshme. Këtë e parashikon kronograma për..

13.05.21 16:56 |
Presdenti Rumen Radev

Presidenti ripohoi se do të ketë zgjedhje të parakohshme më 11 korrik

Të gjithë 15 kandidatët për përbërjen e re të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve u përgjigjen kërkesave ligjore, deklaroi Presidenti Rumen Radev pas dëgjimit të tyre publik. Ai u bëri thirrje që të fillojnë përgatitjet për zgjedhjet e..

07.05.21 16:55 |
Kamelija Nejkova

“Ka një popull të tillë” është në krye të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve

Kamelija Nejkova është kryetarja e re e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, njoftoi Presidenti Rumen Radev pas konsultimeve me forcat parlamentare. Nejkova u emërua nga partia "Ka një popull i tillë" (ITN) dhe zëvendëson Krasimir Cipov, kandidatura e..

07.05.21 10:37 |

Bullgaria po shikon drejt një qeverie teknike dhe zgjedhjeve të reja

Pas 3 provave të pasuksesshme Kuvendi i 45 Popullor të nxjerrë një qeveri të rregullt, presidenti Rumen Radev do të duhet të caktojë një kabinet teknik, i cili të merret gjatë dy muajve të ardhshëm me përgatitjen e zgjedhjeve parlamentare përpara afatit...

05.05.21 15:05 |

Emrat e deputetëve të rinj do të dihen deri më 11 prill

Mbi 10.4 milion shifra do të përpunohen nga komisionet e seksioneve gjatë natës së zgjedhjeve. Ka mbi 400 shifra në secilin protokoll. Sipas ligjit, protokollet duhet të jenë gati brenda 24 orëve pas përfundimit të votimit. Të dhënat do të përpunohen më..

04.04.21 18:17 |
Всички новини: днес | вчера