Eмисия новини
от часа
Foto: Ministria e Ekonomisë dhe Industrisë

Telekomi Saudit investon 1.2 miliardë euro në Bullgari

Kompania saudite “Tawal” është në proces blerjeje 100% të infrastrukturës pasive të rrjeteve celulare të Kompanisë Bullgare të Telekomunikacioneve (BTK), të cilat janë në pronësi të “United Group.” Kjo u bë e qartë pas një takimi të ministrit të..

25.05.23 09:07 |

Mund të prodhojmë predha 155 mm, por eksperimentalisht

Ndërmarrja shtetërore e armëve - Sopot mund të prodhojë predha 155 mm, të cilat BE planifikon t'i furnizojë Ukrainës. Kështu deklaroi ministri i ekonomisë, Nikolla Stojanov. Por, sipas tij, bëhet fjalë për prodhim eksperimental dhe jo serial të..

29.03.23 17:27 |

Qeveria e përkohshme dëshiron të ulë çmimet me të paktën 20 për qind

Për momentin, zinxhirët masive të shitjes me pakicë po vendosin një rritje prej 80-90% për ushqimin, tha për Nova TV ministri në detyrë i ekonomisë, Nikolla Stojanov. Qeveria synon të fusë një lloj "tavani" në formimin e çmimeve prej 20 ose 25%...

07.03.23 11:16 |

Atashetë tanë tregtarë i bashkohen betejës për çmime më të ulëta ushqimore

Ministri i ekonomisë, Nikolla Stojanov, urdhëroi që përfaqësuesit tregtarë të Bullgarisë jashtë vendit të mbledhin të dhëna për çmimet e më shumë se 20 produkteve ushqimore bazë. Mes tyre janë mielli, vaji, orizi, fasulet, sheqeri, qumështi i freskët..

28.02.23 19:44 |

Eksportet e Bullgarisë në Spanjë arritën vlera rekord

Në 10 vjet, eksportet e Bullgarisë në Spanjë janë rritur me 73%, dhe vitet e fundit kanë shënuar vlera rekord në historinë e bashkëpunimit ekonomik mes dy vendeve. Në periudhën 2017-2019, tregtia me Spanjën kaloi 2 miliardë euro në vit, dhe këto..

20.02.23 17:47 |

Produktiviteti i uzinës sonë më të madhe për prodhim armësh ka rënë ndjeshëm

Produktiviteti i “Uzinave inxhinierike të Vazovit” /Sopot/ – sipërmarrja më e madhe e kompleksit industrial ushtarak në Bullgari, është ulur ndjeshëm gjatë muajve të fundit. Këtë e kanë deklaruar përfaqësuesit e sindikatave në ndërmarrje para..

16.08.22 17:44 |