Eмисия новини
от часа
Razvan Joan Dinka dhe Milen Mitev

Radiot publike të Bullgarisë dhe Rumanisë po thellojnë bashkëpunimin e tyre

Radiot publike të Bullgarisë dhe Rumanisë po thellojnë bashkëpunimin e tyre. Drejtorët Razvan Joan Dinka dhe Milen Mitev do të nënshkruajnë një marrëveshje në Sofje, e cila parashikon që për një periudhë dy vjeçare të dy palët të shkëmbejnë..

19.05.23 10:10 |
Jordan Petrov

U nda nga jeta kolegu ynë Jordan Petrov

U largua nga ne kolegu ynë shumëvjeçar në Redaksinë e Gjuhës Serbe të Radio Bullgarisë Jordan Petrov, i njohur për të gjithë ne si Daçko. Një person i mrekullueshëm dhe profesionist, ai ia kushtoi pjesën më të madhe të jetës së tij kauzës së Radio..

17.05.23 16:11 |

Ljubomir Llazarov: Radio Bullgaria ka pasur gjithmonë një standard të lartë, i cili vazhdon edhe sot

Gati 20 vjet më parë, kur mediat elektronike sapo kishin filluar të hynin në hapësirën e internetit, një ekip të rinjsh dhe entuziastësh krijuan një nga faqet më të lexuara të internetit - atë të Radio Bullgarisë. Kryeredaktori ishte gazetari..

13.05.23 13:15 |

Gazetari Nikollaj Atanasov i lidh vitet e arta në BNR me Radio Bullgarinë

Blloku i natës i programit "Horizont", talk shouja "Niki dhe Miqtë", formati muzikor dhe argëtues "Klubi i së Dielës Horizont" - këto janë vetëm disa nga rubrikat në transmetimin kombëtar me të cilat është lidhur karriera shumëvjeçare e gazetarit..

28.03.23 07:15 |

Si e përshëndesin njerëzit njëri-tjetrin në Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare?

Gjuha amtare është ajo që i dallon njerëzit e kombeve të ndryshme, por në të njëjtën kohë i afron ata që e flasin. Ne të gjithë e duam gjuhën tonë amtare, por duke qenë se njerëzit janë qenie shoqërore, ata mund të mësojnë gjuhë të tjera dhe kështu..

21.02.23 09:46 |
Asen Zidarov

Në kujtim të Asen Zidarovit dhe një jete kushtuar radios dhe fotografisë

Një tjetër “zë i artë” i Radio Bullgarisë do të tingëllojë mes yjeve. Asen Zidarov u largua nga ne - një përkthyes i shkëlqyeshëm në Redaksinë tonë Franceze, një personalitet shumëngjyrësh me shumë interesa. Asen njihej me pseudonimin..

13.02.23 13:09 |

Radio Bullgaria pret ditëlindjen e 88-të të Radios Kombëtare Bullgare me tre nominime për çmimin “Sirak Skitnik”

Çdo ditë është e veçantë, por 25 janari është veçanërisht solemn për të gjithë ne nga Shtëpia e Vjetër, siç shpesh e quajmë Radion Kombëtare Bullgare (BNR). Sivjet shënojmë 88 vjet nga themelimi i tij. Sipas traditës që nga viti 2001, kulmi i..

25.01.23 09:41 |

Radio Bullgaria është në fillimin e rrugës profesionale të gazetarit Rumen Stoiçkov

30 vjet në shërbim të dëgjuesve. Kështu mund ta përshkruajmë shkurt jetën profesionale të gazetarit Rumen Stoiçkov. Që nga viti 1988, kur e kaloi për herë të parë pragun e Shtëpisë së Vjetër, nuk e tradhton për asnjë moment Radion Kombëtare..

25.01.23 07:15 |
Mihaill Mihajllov

Ia themi lamtumirën e fundit Mihaill Mihajllovit, doajenit në Redaksinë e Gjuhës Spanjolle të "Radio Bullgarisë"

Mihaill Mihaillov, një përkthyes dhe folës brilant nga Redaksia e Gjuhës Spanjolle e “Radio Bullgarisë”, u largua nga ne. Përkthimet dhe prezenca e tij gazetareske do të vazhdojnë të jenë shembull i profesionalizmit të lartë dhe zotërimit të shkëlqyer të..

30.12.22 14:03 |

Problem teknik e vështirëson punën e platformave digjitale të Radios Kombëtare Bullgare

Një problem rrjeti po e bën të vështirë punën në sajtet e Radios Kombëtare Bullgare (BNR), duke përfshirë ato të “Radio Bullgarisë”. Për këtë arsye u ndërprenë përkohësisht programet audio ditore të “Radio Bullgarisë”. Informacioni aktual për dhe nga..

13.12.22 13:50 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна