Eмисия новини
от 14.00 часа

Testet e shpejta do të zëvendësojnë PCR testet

“PCR testet do të zëvendësohen me testet e shpejta”, tha para BNT virusologjia docente Ljubomira Nikollaeva nga Qendra Kombëtare e Sëmundjeve Ngjitëse dhe të Parazitit. Sipas saj PCR testet tani ngarkojnë sistemin dhe rezultatet tregojnë se..

07.11.20 11:49 |
profesor Dimitër Dimitrov

Bullgari Dimitër Dimitrov udhëheq studimin e një terapie kundër Covid-19 në ShBA

Një ekip i shkencëtarëve amerikanë në krye me bullgarin profesor Dimitër Dimitrov nga Universiteti Pittsburgh punojnë mbi një terapi kundër Covid-19 bazuar mbi izolimin e antitrupave të cilat bllokojnë virusin. Në një intervistë për BNR..

22.09.20 13:44 |
Todor Kantarxhiev

Në Bullgari epidemia me Covid-19 po shuhet

Epidemia po shuhet, por fillojnë të përhapen viruset e vjeshtës, paralajmëroi para BNT profesori Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe Parazitare. Për 9 muajit grumbulluam mjaftë të dhëna për koronavirusin. Nuk..

31.08.20 11:58 |

Bullgaria dhe Italia do të bashkëpunojnë në studimin e koronavirusit

Po përgatitet nënshkrimi i marrëveshjes për shkëmbim të teknologjive dhe ideve ndërmjet Akademisë Ushtarako-Mjekësore në Sofje dhe Spitalit Universitar “San Mateo” në Itali. Spitali italian punon aktivisht mbi metodën e mjekimit të Covid-19 me..

28.05.20 10:44 |
Akad. Angell Gëllëbov

Një akademik bullgar dyshon se do të ketë valë të dytë të Covid-19

Nuk mendoj se do të ketë valë të dytë të koronavirusit. Është me rëndësi se virusi dobëson. Është i gëzueshëm fakti se krijohen antitrupa pas vaksinimit, komentoi para BNR-së akad. Angell Gëllëbov. Virusologu tha se nuk dihet se çfarë e..

26.05.20 17:46 |

Fillon testimi i banorëve të qytetit Bansko për antitrupa dhe Covid-19

Në Bansko – qytetin e parë bullgar i cili u vu nën karantinë, filloi testimi i popullsisë për anitrupa dhe Covid-19. Supozohet se testimi do të zgjatet afro një muaji. Qëllimi kryesor është të tregojë sa njerëz në Bansko u prekën nga virusi.

12.04.20 14:09 |
Всички новини: днес | вчера