Eмисия новини
от 17.00 часа

Do të votohet edhe me dokumente personale me afat të skaduar

Zgjedhësit, dokumentet e identitetit të të cilëve janë me afat të skaduar pas 13 marsit 2020, do të kenë të drejtën të votojnë me to më 11 korrik, vendosi Komisioni Qendror Zgjedhor. Si edhe në zgjedhjet e mëparshme parlamentare më 4 prill motivi për..

17.06.21 10:46 |

Tregtia elektronike në BE modernizohet me rregulla të reja të TVSH-së

Rregullat e reja të TVSH-së për tregtinë elektronike hyjnë në fuqi nga 1 korriku 2021 në të gjithë BE. Qëllimi është të ulin barrën administrative të bizneseve të cilat realizojnë shitje transkufitare online nëpërmjet vendosjes së një sistemi unik..

09.06.21 13:30 |

Po përgatiten ndryshime për të përballuar problemet në shëndetësi

Arka Kombëtare e Sigurimeve Shëndetësore dhe Bashkimi i Mjekëve Bullgarë po fillojnë negociatat për një aneks të Marrëveshjes Kornizë Kombëtare 2020-2022. Kjo u bë e qartë në një takim midis Ministrit të Shëndetësisë Stojço Kacarov, drejtorit të Arkës..

01.06.21 16:55 |
Stacioni Cepina - Shtëpia-Muze

Një muze tregon historinë e hekurudhës së vetme aktive me binarë të ngushtë në Bullgari

Shtëpia-Muze i hekurudhës me binarë të ngushtë në stacionin e mbyllur prej kohësh Cepina tashmë është i hapur për vizitorë. Në ndërtesën e ish stacionit hekurudhor turistët mund të njihen me historinë dhe të tashmen e linjës së vetme..

03.05.21 08:35 |
Karen Aleksanjan

Duan shtetësi bullgare për krijuesin e "Oborrit të Alfabetit Cirilik"

Një grup nismëtar propozoi që Karen Aleksanjan, krijues i Muzeut “Oborr i Alfabetit Cirilik” në qytetin Pliska, të marrë shtetësi bullgare. Peticioni u dorëzua në Presidencë. Dokumentet u paraqitën gjithashtu në Ministrinë e Drejtësisë. Deri..

27.04.21 12:07 |

Rregullatori mediatik: BNR respekton parimin e pluralizmit

Radioja Kombëtare Bullgare përmbush misionin e saj publik dhe respekton kërkesat e Ligjit të Radios dhe Televizionit për pluralizmin e pikëpamjeve. Kjo thuhet në përfundimet e Këshillit të Mediave Elektronike mbi raportin e Drejtorit të..

08.04.21 14:39 |

U paraqitën 547 aplikime në internet për dokumente personale bullgare, 444 u anuluan

547 aplikime për dokumente personale bullgare, të dërguara në 45 shërbime konsullore të vendit tonë në të gjithë botën, u dorëzuan në ditën e parë të nisjes nga puna të sistemit të dorëzimit elektronik pa nënshkrim elektronik (QES) në faqen e..

18.02.21 14:44 |

Aplikimet për dokumente personale bullgare mund të paraqiten përmes internetit

Shtetasit bullgarë jashtë vendit tani mund të paraqesin aplikime për dokumente personale bullgare pa një nënshkrim elektronik, përmes faqes në internet të Ministrisë së Punëve të Jashtme, njoftoi institucioni. “Kovid kriza e ka bërë pothuajse..

17.02.21 15:01 |

Ndryshim në modelin e menaxhimit propozon Këshilli Strategjik pranë Presidentit

Shoqëria jonë ka nevojë për një ndryshim në modelin e menaxhimit dhe forcimin e marrëdhënieve midis qytetarëve dhe shtetit. Ky është përfundimi kryesor i diskutimit publik disa mujor të projektit të Dokumentit Strategjik Kombëtar të Bullgarisë,..

19.01.21 17:36 |

Kartë për origjinë bullgare për bullgarët e diasporës

Një dokument i ri personal “Kartë për origjinë bullgare” do t’u japë të drejtën të huajve me origjinë bullgare për të punuar, mësuar dhe qëndruar në Bullgari. Parlamenti miratoi në lexim të parë një shtojcë në Ligjin për dokumentet personale..

13.01.21 15:01 |
Всички новини: днес | вчера