Eмисия новини
от 10.00 часа
Cveta Karajançeva

Deputetët hodhën poshtë kërkesën për dorëheqje të Kryetares së Parlamentit Cveta Karajançeva

Kërkesa e Partisë Socialiste Bullgare (BSP) dhe Lëvizjes për të Drejta dhe Liri (DPS) për pushimin nga detyra të Kryetares së Parlamentit Cveta Karajançeva u hodh poshtë me 126 vota të partisë në pushtet GERB, “Patriotëve të Bashkuar”, partisë..

15.10.20 16:40 |
Studentët para Rektoratit të Universitetit të Sofjes

Protesta antiqeveritare në Bullgari po përgatitet për “Kryengritjen e Madhe Popullore – 5”

Në ditën e 99-të të protestave antiqeveritare në Bullgari para “Kryengritjes së Madhe Popullore – 5” dorëheqja e Kryeministrit dhe e Kryeprokurorit u kërkua edhe nga studentët. Ata u mblodhën para Rektoratit të Universitetit të Sofjes..

15.10.20 10:14 |
Kornelija Ninova

U kërkua dorëheqja e kryetares së Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva

Në Parlament u parashtrua një kërkesë për dorëheqjen e Kryetares së Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva. Kërkesa është përkrahur nga 96 deputetë nga Partia Socialiste Bullgare (BSP) dhe Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë (DPS) – partia e..

14.10.20 12:35 |

Protestuesit bënë thirrje për pjesëmarrje në masë në Kryengritjen e pestë të Madhe Popullore

Iniciatorët e protestave civile në Bullgari nga e ashtuquajtura “Trio e Helmuar” bënë thirrje për pjesëmarrje në masë në Kryengritjen e pestë me radhë të Madhe Popullore. Ajo është planifikuar për datën 16 tetor – dita e 100 e protestave...

14.10.20 09:05 |

Protestuesit kërkuan dorëheqjen e kryetares së Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova

Këtë mbrëmje do të zhvillohet protesta e 96 në kryeqytetin e Sofjes. Për protestën e 100-të, më 16 tetor, organizatorët e saj, e ashtuquajtura “Trio e Helmuar”, shpallën Kryengritjen e pestë të Madhe Popullore. Kërkesat mbeten të..

12.10.20 09:02 |
Arman Babikjan

Protestuesit: Nuk duhet të presim se Brukseli do ta pushojë nga posti i Kryeministrit Bojko Borisovin

“Në debatin në Parlamentin Evropian për sundimin e ligjit në Bullgari u dëgjuan shumë gjëra të pakëndshme për Bullgarinë. Në fakt, këto janë fjalë që dëgjohen në sheshe. Por askush nuk duhet të presë se Brukseli do ta pushojë Bojko Borisovin. Këtë..

06.10.20 10:38 |

Zyrat e partive në pushtet bëhen qëllim i protestave antiqeveritare

Kërkesat e protestuesve në Bullgari mbeten të pandryshuara – dorëheqje e qeverisë së Bojko Borisovit dhe e Kryeprokurorit, kabinet teknik dhe zgjedhje të ndershme. Mbrëmjen, gjatë protestës së radhës të 88 avokati Nikollaj Haxhigenov nga e..

05.10.20 10:06 |

Protestat antiqeveritare do të vazhdojnë deri në arritjen e qëllimit përfundimtar

Pas zhvillimit të “Kryengritjes së Madhe Popullore IV” ditën e shtunë organizatorët e protestave – e ashtuquajtura “Trio e Helmuar” janë të mendimit se është krijuar një shoqëri civile, e cila mund ta bëjë dallimin mes atyre që flasin, sepse..

04.10.20 17:22 |

Kryengritja e Madhе Popullore IV filloi, u bllokua rruga drejt Urës së Danubit

Filloi Kryengritja e Madhe Popullore IV në qendër të Sofjes. Protestuesit ngulin këmbë për dorëheqjen e qeverisë dhe të Kryeprokurorit Ivan Geshev. Është ndaluar lëvizja në bulevardin “Car Osvoboditell” në të ashtuquajturin “trekëndësh i..

03.10.20 18:11 |

Rezoluta e Parlamentit Evropian – shpresë për protestuesit dhe tmerr për pushtetarët

Bullgaria do të jetë në qendër të vëmendjes së Parlamentit Evropian ditën e hënë, kur do të shihet nëse rezoluta e votuar më 1 tetor në Komisionin e Lirive Civile, Drejtësisë dhe Punëve të Brendshme do të marrë dritë jeshile edhe në sallën plenare...

03.10.20 16:04 |
Всички новини: днес | вчера