Eмисия новини
от 13.00 часа

Projektuan kuadro nga shtëpia e Kryeprokurorit në lagjen “Bojana” gjatë protestës së 74

Gjatë protestës së 74 antiqeveritare u projektuan kuadro nga shtëpia e re e Kryeprokurorit Ivan Geshev në lagjen e Sofjes “Bojana" (shtëpi Nr. 5). U përhap informacion se në godinë, e cila është pjesë e rezidencës qeveritare dhe presidenciale,..

21.09.20 09:38 |
Valeri Simeonov

Qeveria do ta mbarojë mandatin e vet

Dhënia e dorëheqjes është e pakuptimtë 6 muaj para zgjedhjeve të rregullta. Kjo do t’i sjellë shtetit shpenzime më të shumta dhe humbje të konsiderueshme, tha para BNT-së Zëvendëskryetari i Parlamentit Valeri Simeonov dhe një prej liderëve të..

20.09.20 14:30 |
Nikollaj Malinov

Rusofilët bullgarë janë duke përgatitur një projekt politik

Lëvizja kombëtare “Rusofilët” zhvilloi një mbledhje të përbashkët, në të cilën u miratua një strategji e re deri në vitin 2024, transmetoi TASS. Përveç krijimit të një organizate ndërkombëtare rusofile rusofilët bullgarë janë duke shqyrtuar edhe..

20.09.20 10:54 |

Dita e 74 e protestës antiqeveritare

Ditën e 74 të protestës antiqeveritare përveç shfaqjeve të zakonshme civile në qendër të Sofjes, në të ashtuquajturin “trekëndësh i pushtetit”, atje ku janë godinat e Parlamentit, Presidencës dhe qeverisë, do të ketë dhe një aktivitet partiak...

20.09.20 09:56 |

Protestuesit kërkuan dorëheqjen edhe të Kryetares së Parlamentit Cveta Karajançeva

Balona plot me ujë dhe fruta fluturonin drejt godinës së Kuvendit Popullor ditën e 71 të protestës antiqeveritare. Aksioni kundër Kryetares së Parlamentit Cveta Karajançeva u organizua nga nënat e fëmijëve me çrregullime nga “Sistemi na vret”...

18.09.20 09:08 |

Presidenti vendos veto mbi ndryshimet në Kodin Zgjedhor

Manipulimi i zgjedhjeve dhe shpërndarja e porcioneve të pushtetit janë në thelbin e ndryshimeve në Kodin Zgjedhor – është i mendimit Presidenti Rumen Radev, i cili ishte i pranishëm në liturgjinë me rastin e Ditës së Sofjes. Ky është shkaku që ai..

17.09.20 14:17 |

Okupim i Parlamentit për disa orë gjatë ditës së 70 të protestave antiqeveritare

Tashmë 71 ditë po vazhdojnë protestat antiqeveritare në Bullgari me kërkesë për dorëheqjen e Kryeministrit Bojko Borisov dhe të Kryeprokurorit Ivan Geshev. Dita e 70   protestave antiqeveritare kaloi pa incidente në Sofje. Aksioni u zhvillua..

17.09.20 10:18 |

Priten befasi në protestën e ditës së 70-të

Protestuesit do të befasojnë pushtetarët ditën e 70 të protestave , premtuan organizatorët në kohën e demonstratave tradicionale të mbrëmjes. Mbrëmja e 69 e protestës me kërkesë për dorëheqjen e qeverisë dhe kryeprokurorit kaloi pa incidente me..

16.09.20 10:26 |

Dita e 68 e protestave antiqeveritare në Bullgari

Po grumbullohen pjesëmarrësit në protestën tashmë tradicionale që zhvillohet çdo mbrëmje në hapësirën midis Këshillit të Ministrave dhe Presidencës. Kërkesat janë për dorëheqje të qeverisë së Kryeministrit Bojko Borisov dhe të Kryeprokurorit Ivan..

14.09.20 19:32 |

Mbrëmja e 63 e protestave antiqeveritare

Me emrin “Ne nuk kemi frikë” për 63-ën mbrëmje me radhë në qendër të Sofjes u mblodhën protestues kundër qeverisë dhe kryeprokurorit. Një ditë para “Kryengritjes së dytë të Madhe Popullore”, të planifikuar për 10 shtatorin, e ashtuquajtura..

09.09.20 19:45 |
Всички новини: днес | вчера