Eмисия новини
от 07.00 часа
Nikolla Stojanov

Inflacioni një-shifror tashmë në maj

Që në maj inflacioni do të bjerë nën 10%, parashikoi para Nova TV ushtruesi i detyrës së ministrit të ekonomisë, Nikolla Stojanov. Ai shtoi se është në rënie p;r muajin e shtatë dhe do të jetë një-shifror në verë. Sipas ministrit, ka të gjitha arsyet..

19.05.23 12:23 |

Punonjësit në BNR protestuan për shpërblimin e denjë të punës

Punonjësit e Radios Kombëtare Bullgare (BNR) protestuan për një shpërblim të denjë të punës së tyre. Protesta kishte si në kryeqytet, ashtu edhe në radio-stacionet rajonale. Në Sofje, një kryqëzim kyç pranë ndërtesës së radios u mbyll për një orë...

17.05.23 14:44 |

Inflacioni po bie dhe PPB po rritet, sipas statistikave kombëtare

Inflacioni në muajin prill u ngadalësua deri në 0.3% krahasuar me marsin dhe deri në 11.6% krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. Që nga fillimi i vitit, inflacioni është 3%,..

16.05.23 14:33 |

Një rritje e lehtë e parashikimeve për rritjen ekonomike të Bullgarisë

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim rriti parashikimet e saj për rritjen ekonomike të Bullgarisë në vitet 2023 dhe 2024, si dhe për rajonin e Evropës Juglindore. Rritja e ekonomisë bullgare pritet të jetë 1.3 për qind për vitin 2023 dhe 2.9 për..

16.05.23 11:00 |
Министерски съвет

Anëtarësimi në Eurozonë mbetet një prioritet për qeverinë e përkohshme

Bullgaria po bën përpjekje që të jetë gati dhe të pranojë euron jo më vonë se 1 janari 2025, thuhet në një deklaratë të Ministrisë së Financave lidhur me publikimet në media për këtë temë. Përgatitja dhe përparimi i vendit për anëtarësim në..

04.05.23 15:11 |

“Po e vazhdojmë ndryshimin - Bullgaria Demokratike” propozoi një projekt qeveri

Koalicioni PP-DB ngre kandidaturën e akademikut Nikollaj Denkov për postin kryeministër. “Nuk kemi të drejtë të ndryshojmë votën e 620 mijë qytetarëve bullgarë. Jemi në kuadër të vendimit tonë – të mos e mbështesim mandatin e parë për formimin e..

02.05.23 11:47 |

Në Bullgari Dita e Punës vjen pa ndjenje festive

Është sërish 1 Maji, një ditë e bukur pranvere, që është kthyer në simbol të solidaritetit ndërkombëtar të punëtorëve si Dita e Punës. Në Bullgari 1 Maji festohet që nga viti 1945, ndërsa pas vitit 1989 dhe ndryshimeve socio-ekonomike që..

01.05.23 07:15 |

Shpenzimet e jetesës po rriten më shpejt se të ardhurat e punëtorëve

Për 3 muajt e fundit, të ardhurat e nevojshme për të mirëmbajtur 1 person janë rritur me 3.1%. Në bazë vjetore me 14.6%, sipas monitorimit të çmimeve të konsumit dhe pagave nga Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari (KNSB). Paratë për të..

21.04.23 19:19 |
Kornelija Ninova

BSP nuk do të mbështesë një qeveri të GERB-it, do të mendojë për PP-DB

Ne nuk do të mbështesim një qeveri të GERB-it, me “Po e vazhdojmë ndryshimin - Bullgaria Demokratike” (PP-DB) apo ndonjë forcë tjetër - nëse na ofrohet të marrim pjesë në një qeveri, ne do të bëjmë sondazhin e brendshëm partiak dhe çfarëdo që të thotë..

21.04.23 14:44 |

Këshilli i Energjisë BE-SHBA, furnizimet me gaz të SHBA në Evropë dhe synimet klimatike

Dy ishin pikët kryesore të këshillit të energjisë BE-SHBA të javës së kaluar - përshpejtimi i tranzicionit drejt energjisë së pastër dhe angazhimi që Shtetet e Bashkuara të vazhdojnë të mbështesin Evropën me energji vitin e ardhshëm, në sfondin e..

12.04.23 12:06 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна