Eмисия новини
от 09.00 часа

Bullgaria u kthye në zonën më të ulët të sëmundshmërisë së Covid

Sipas të dhënave të Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Infektive dhe Parazitare, shkalla dyjavore e incidencës së Covid është në rënie. E gjithë harta е treguesve të pandemisë është kthyer në zonën e gjelbër. Incidenca dy-javore ra nën 300 pacientë..

11.08.22 13:48 |

Mbetet e lartë numri i të vdekurve me Covid të konfirmuar në 24 orët e fundit

1429 janë të infektuarit të rinj me Covid në vend për 24 orët e fundit.   Mbi 2/3 e të sapoinfektuarve nuk kanë vaksina kundër koronavirusit. 21.8 për qind e 6541 testeve të kryera janë pozitive, njofton portali coronavirus.bg. Pacientët e..

11.08.22 09:16 |

9 veta kanë vdekur me Covid-19 gjatë 24 orëve të fundit, treguesit e pandemisë janë në rënie

1636 janë të sapo infektuarit me Covid në vend në 24 orët e fundit. Numri i rasteve ka rënë me 682 në krahasim me një ditë më parë. Mbi 68.4% prej të sapoinfektuarve nuk janë vaksinuar. 21.5% e 7596 testeve të kryera kanë qenë pozitive, tregon..

10.08.22 09:27 |

Vendi filloi të dalë nga një valë tjetër e Covid

Matematikani nga Akademia Bullgare e Shkencave Prof. Nikollaj Vitanov, i cili monitoron parametrat e pandemisë së koronavirusit në vend, njoftoi se këtë javë numri i pacientëve me Covid në spital do të fillojë të ulet. Shkalla e vdekjeve do të..

09.08.22 11:46 |

16 veta vdiqën me Covid të konfirmuar në 24 orët e fundit

2318 janë të sapo infektuarit me Covid në vend në 24 orët e fundit. Rastet u rritën me 1907 nga një ditë më parë. Mbi 2/3 e të sapoinfektuarve nuk kanë vaksina kundër koronavirusit. 23.6 për qind e 9800 testeve të kryera janë pozitive, sipas..

09.08.22 09:42 |

24 për qind e mostrave rezultuan pozitive për Covid-19

Rastet e reja me Covid-19 për 24 orët e fundit janë 1496. Sipas të dhënave të Portalit të Unifikuar Informativ, 24 për qind e 6228 testeve të kryera rezultuan pozitive. Në spitale u shtruan 1066 të infektuar, nga të cilët 56 janë në repartet e..

05.08.22 10:02 |
Prof. Kantarxhiev

Parashikojnë një rënie të pandemisë së koonavirusit

Kemi arritur kulmin e incidencës së koronavirusit. Brenda 2 javësh numri i rasteve të reja do të fillojë të ulet, tha për BNR Prof. Todor Kantarxhiev – këshilltar për çështjet shëndetësore në kryeqytet. Ai paralajmëroi se mbrojtja imune është e..

04.08.22 11:41 |
Prof. Radka Argirova

Virologia Radka Argirova: Për një javë do të arrijmë kulmin e valës së Covid-19

Për shkak të rritjes së përhapjes së Covid-19 dhe popullatës së paimunizuar, masat e reja anti-epidemike nga 4 gushti në Sofje, duke parashikuar maska ​​​​për ambiente të mbyllura, janë të nevojshme për të parandaluar përhapjen e infeksionit...

03.08.22 17:17 |

Nga 4 gushti, maskat janë të detyrueshme në ambiente të mbyllura në Sofje

Masatë reja kundër përhapjes së Covid-19 po aplikohen në territorin e Sofjes, urdhërojnë autoritetet shëndetësore në kryeqytet. Urdhri hyn në fuqi më 4 gusht dhe është i vlefshëm për 30 ditë. Të gjithë personat kur janë në vende publike të..

03.08.22 17:11 |

Mbi ¼ e testeve rezultuan pozitive

2610 janë të sapo infektuarit me Covid në vend në 24 orët e fundit. Rastet u rritën me 2141 nga një ditë më parë. 64.5për qind e të sapoinfektuarve nuk ishin të vaksinuar kundër koronavirusit. 25.6 për qind e 10 204 testeve të kryera rezultuan..

02.08.22 09:58 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера