Eмисия новини
от 19.00 часа
Uzina

Uzinat “Yazaki” në Bullgari mbyllen përkohësisht

Prodhuesi i pjesëve të ndërrimit për industrinë automobilistike “Yazaki” ndalon veprimtarinë e vet në qytetet Dimitrovgrad, Sliven dhe Jamboll deri më 5 prill 2020. Shkaqet kryesore janë përhapja e koronavirusit dhe masat e ndërmarra të sigurisë. Mbyllja..

24.03.20 14:30 |
Godina e Këshillit të Ministrave në Sofje

Një këshill prej ekspertësh mjekësorë do ta ndihmojë qeverinë në luftimin e koronavirusit

14 specialistë të shquar në fushën e sëmundjeve të mushkërisë, të sëmundjeve ngjitëse, sëmundjeve të zemrës, sëmundjeve neurologjike dhe atyre në lëmin e mjekimit intensiv dhe të patologjisë janë anëtarët e Këshillit të porsakrijuar të Ekspertëve..

24.03.20 13:53 |

BNR përkrahu fushatën për grumbullimin e mjeteve për spitalin “Aleksandrovska”

Organizatorët e fushatës “Bullgaria për Bullgarinë” i dërguan një letër falënderimi Radios Kombëtare Bullgare (BNR) për “përkrahjen e shpejtë dhe kategorike”. “Me ndihmën tuaj për disa orë u grumbulluan mjetet për blerjen e aparateve të frymëmarrjes për..

24.03.20 13:41 |

Kompania ajrore Wizz Air ndalon fluturimet deri në Varna

Kompania ajrore Wizz Air bëri të ditur se nga data 25 mars ndalon të gjitha fluturimet deri në Varna. Masa është në fuqi deri në 1 maj 2020 . Qëllimi është kufizimi i pandemisë COVID-19. Pasagjerët që tashmë kanë fluturime të rezervuara do të..

24.03.20 12:33 |

Tri hipoteza për trafikun ndërkombëtar në kushtet e krizës së COVID-19

Si të veprojnë shoferët në kushtet e jashtëzakonshme dhe si të punojnë, këtë e sqaroi shefi i Shtabit Operativ Kombëtar gjen. Vencisllav Mutafçijski. Sipas hipotezës së parë një shofer ndërkombëtar, i cili vjen për një periudhë të shkurtër, i shkarkon..

24.03.20 11:52 |

2/3 prej bullgarëve kanë frikë nga COVID-19

62 për qind e bullgarëve kanë frikë nga koronavirusi , tregon një sondazh i Gallup International në 28 vende. Ky tregues në plan botëror është 67 për qind , ¾ prej bullgarëve janë gati të privohen nga të drejtat e tyre njerëzore, në qoftë se kjo do të..

24.03.20 10:32 |
Godina e Kuvendit Popullor në Sofje

Hyri në fuqi Ligji për Gjendjen e Jashtëzakonshme

“Gazeta zyrtare” publikoi Ligjin për masat gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme dhe akti tashmë është në fuqi. Ligji lejon që ushtria të zhvillojë kontroll mbi personat e veçantë dhe mbi trafikun deri në mbërritjen e policisë. Hiqen sekuestrimet..

24.03.20 08:57 |

Çdo spital duhet të jetë i gatshëm për pranimin e pacientëve me COVID-19

Nga shtabi operativ kombëtar për parandalimin e COVID-19 kërkuan që secili spital të ketë gatishmëri për të pranuar pacientë me koronavirus. Ka nevojë për këtë masë, sepse spitalet kombëtare tashmë janë plot me pacientë dhe nuk mund të pranojnë më..

23.03.20 20:04 |
Kuvendi Popullor në Sofje

Bullgaria kërkon përmes BE-së 1 mln. teste për COVID-19

Kuvendi Popullor miratoi veton e Presidentit Rumen Radev mbi tekstet kontradiktore të Ligjit për masat në gjendjen e jashtëzakonshme , të votuara në lidhje me epideminë e koronavirusit. Motivet e Presidentit janë se me disa dispozita të këtij..

23.03.20 18:05 |

Nuk mjaftojnë maskat dhe dezinfektuesit në të gjithë vendin

Në kushtet e gjendjes së jashtëzakonshme dhe të masave gjithnjë e më të rrepta të imponuara nga Shtabi Operativ Kombëtar për luftimin e koronavirusit, në bashkitë e vogla ende nuk mjaftojnë maskat dhe dezinfektuesit. Për rrezikun nga infektimi për shkak..

23.03.20 15:41 |
Всички новини: днес | вчера