Eмисия новини
от 20.00 часа
Doc. Kirill Karamfillov

Mutacionet e reja të Covid-19 gjithashtu sulmojnë të mbijetuarit

Njerëzit që mbijetuan koronavirusin nuk janë të mbrojtur nga infeksioni me variantet e tij të reja, tha për Nova TV Doc. Kirill Karamfillov, shef i repartit të kardiologjisë invazive në Spitalin Aleksandrovska. “Ka disa mutacione të..

23.01.21 16:33 |
Doc. Andrej Çorbanov

Fillon sprovimi i vaksinës bullgare kundër koronavirusit

Krijimi i vaksinës bullgare kundër Covid-19 është në një fazë shumë të avancuar dhe testimi i saj mbi kafshë do të fillojë deri në një javë, tha Doc. Andrej Çorbanov nga Instituti i Mikrobiologjisë i Akademisë Bullgare të Shkencave për Radio Varna...

23.01.21 16:07 |
Prof. Kostadin Angellov

Mendohet lehtësimi gradual i masave antiepidemike

“Ne propozojmë një lehtësim gradual të masave sipas sektorëve - tani ne do të lehtësojmë ato në “Kulturë” dhe në “Sporte” dhe pastaj do të vëzhgojmë se cila do të jetë tendenca”, tha në qytetin Varna Ministri i Shëndetësisë Prof. Kostadin Angellov...

23.01.21 13:28 |

Sallat për aktivitete jashtëshkollore do të hapen në shkurt

Nga 4 shkurt, kur fillon kthimi gradual i nxënësve më të moshuar në klasë, sallat për aktivitete jashtëshkollore do të hapin dyert e tyre, njoftoi Kryeministri Bojko Borisov. “Nëse ka një gjë që mund të vihet në peshore me shëndetin, është arsimi,..

23.01.21 13:16 |
Dr. Zheljazko Arabaxhiev

Pacientët me sëmundje onkologjike duhet të vaksinohen

Pacientët me kancer duhet të imunizohen gjithashtu kundër koronavirusit, tha për bTV Dr. Zheljazko Arabaxhiev, shef i departamentit të onkologjisë mjekësore në Axhëbadem City Klinikë të Spitalit Tokuda. Sipas tij, është e vështirë të thuhet se..

23.01.21 12:18 |
Dr.Petër Markov

Me ndihmën e vaksinave brenda 1 viti mund të kthehemi te jeta normale, mendon Dr. Petër Markov

Imuniteti kundër Covid-19, i formuar përmes vaksinave, pritet të zgjasë deri në dy vjet, tha para bTV Dr. Petër Markov, pedagog në Shkollën e Mjekësisë Tropikale në Londër. Sipas tij, virusi do të jetë i vështirë për tu eliminuar, por ai mund të..

23.01.21 10:51 |

Të infektuarit rishtas me Covid-19 mbeten 6 për qind

566 raste të reja të koronavirusit u zbuluan në 24 orët e fundit nga 9786 teste të kryera, sipas të dhënave të Portalit të Unifikuar të Informacionit. Gati 6 për qind e mostrave ishin pozitive. Numri më i lartë i të sapo infektuarve është në Sofje..

23.01.21 10:17 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 321

Imuniteti kundër Covid-19 mbetet edhe kur antitrupat ulen Pas sëmundjes ose vaksinimit kundër Covid-19, mbrojtja e organizmit të njeriut ruhet edhe kur antitrupat bien. Kjo u njoftua nga drejtori i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Infektive..

22.01.21 18:26 |
Prof.Kantarxhiev

Imuniteti kundër Covid-19 mbetet edhe kur antitrupat ulen

Pas sëmundjes ose vaksinimit kundër Covid-19, mbrojtja e organizmit të njeriut ruhet edhe kur antitrupat bien. Kjo u njoftua nga drejtori i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Infektive dhe Parazitare, Profesor Todor Kantarxhiev gjatë një leksioni në..

22.01.21 17:42 |
Bojko Borisov

Nuk ka rregulla të përbashkëta për veprim kundër pandemisë në BE

Fatkeqësisht, virusi bën mutuacione dhe nuk ka asnjë rregull të përgjithshëm për t’u ndjekur, komentoi Kryeministri Bojko Borisov pas mbledhjes online të Këshillit të Evropës. Shtetet anëtare veprojnë në përputhje me rrethanat. Mënyra aktuale e..

22.01.21 10:37 |
Всички новини: днес | вчера