Eмисия новини
от часа
Todor Kemilev

Todor Kemilev - në gjurmët e një arkivi të humbur fotografish

"E gjithë familja jonë vizitonte vazhdimisht studion "Foto Kemilev", një artist fotograf i mrekullueshëm! Në vitrinë dhe në studio shfaqeshin shumë portrete muzikantësh, artistësh, piktërosh, shkrimtarësh... një galeri e tërë." Znj. Dimi Dimçeva..

28.04.23 07:15 |
Asen Zidarov

Në kujtim të Asen Zidarovit dhe një jete kushtuar radios dhe fotografisë

Një tjetër “zë i artë” i Radio Bullgarisë do të tingëllojë mes yjeve. Asen Zidarov u largua nga ne - një përkthyes i shkëlqyeshëm në Redaksinë tonë Franceze, një personalitet shumëngjyrësh me shumë interesa. Asen njihej me pseudonimin..

13.02.23 13:09 |

Radiot e vjetra tregojnë historitë e tyre

Mbi 80 radio të vjetra janë të eksponuar në Muzeun Historik në qytetin Pollski Trëmbesh në Bullgarinë Veriore, deri në fund të muajit tetor. Vendi për këtë ekspozitë interesante nuk është i zgjedhur rastësisht: “Qëllimet dhe detyrat e një..

15.09.20 11:36 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна