Startojnë fluturimet Sofje - Burgas më 17 qershor

Nga 17 qershori, kompania ajrore kombëtare Bulgaria Air do të nisë fluturimet sezonale në linjën Sofje - Burgas, ose nga kryeqyteti deri në bregun bullgar të Detit të Zi. Fluturimet do të kryhen tre herë në javë, dhe nga 25 qershori - çdo ditë...

08.06.22 06:35 |

Hiqet mbajtja e detyrueshme e maskave në aeroporte dhe gjatë fluturimeve

Maskat e fytyrës nuk do të jenë të detyrueshme në aeroportet dhe fluturimet në Evropë nga 16 maji, bënë të ditur Agjencia Evropiane e Sigurisë së Aviacionit dhe Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve. Sidoqoftë, në njoftimin..

11.05.22 18:59 |

Mjekët protestuan kundër heqjes së kufizimeve

Mjekët dhe infermieret e spitalit Aleksandrovska protestuan kundër heqjes së gjendjes së jashtëzakonshme . Sipas tyre, anulimi i gjendjes së jashtëzakonshme epidemike është i nxituar, pasi ka ende pacientë që kanë nevojë për kujdes dhe njerëzit..

01.04.22 17:41 |

Masat hiqen – virusi është akoma këtu

Nga 1 prilli, shumica e masave kundër epidemisë në Bullgari  hiqen, të tjerat mbeten të dëshirueshme. Pas diskutimeve të gjata në nivele të ndryshme ekspertësh, vendimi i Këshillit të Ministrave anulon situatën e jashtëzakonshme të pandemisë në..

01.04.22 11:43 |

Hiqen maskat dhe distanca nga 1 prilli

Nga 1 prilli gjendja e jashtëzakonshme epidemike hiqet zyrtarisht , njoftoi Ministrja e Shëndetësisë Asena Serbezova në një konferencë. Hiqet mbajtja e detyrueshme e maskave në vendet е mbyllura publike, respektimi i distancës fizike, kufizimi i..

30.03.22 16:32 |

Qeveria është duke përgatitur heqjen e gjendjes së jashtëzakonshme epidemike

Koalicioni qeverisës do të heqë gjendjen e jashtëzakonshme epidemike në vend, por do të ruajë të drejtën e autoriteteve mjekësore për të vendosur masa anti-epidemike. Kjo do të bëhet e mundur pas miratimit të ndryshimeve në ligjin e shëndetësisë të..

25.03.22 12:23 |
Dr. Angell Kunçev

Shtrëngojnë masat kundër pandemisë së Covid-19

Autoritetet shëndetësore po diskutojnë shtrëngimin e masave anti-epidemike në disa zona, tha Kryeinspektori i Shëndetësisë Angell Kunçev. Komiteti Kombëtar Pandemik po monitoron gjendjen dinamike në Sofje, rrethin e Sofjes, Plovdiv, Bllagoevgrad,..

20.01.22 13:30 |

Grupi i punës për Certifikatën Covid do të shpallë qëndrimin e tij më 2 shkurt

Këshilltarja e Kryeministrit Kirill Petkov për çështjet e pandemisë Covid, Prof. Radka Argirova, do të koordinojë grupin e punës, i cili me ekspertë të partisë “Vëzrazhdane” do të diskutojë për nevojën e ruajtjes së “Certifikatës së Gjelbër” dhe masave..

18.01.22 18:17 |
Kryeministri Kirill Petkov

Kryeministri bisedoi me protestuesit nga “Vëzrazhdane”

Kryeministri Kirill Petkov bisedoi me përfaqësues të partisë “Vëzrazhdane”, mësoi Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) nga burimet e saj. Në mesin e tyre janë nënkryetarët e partisë - Conço Ganev dhe avokati Petër Petrov, si dhe Doc. Atanas Mangërov,..

14.01.22 18:43 |

Lehtësimi i masave anti-epidemike do të diskutohet pas valës së Omikronit

Partia “Po e vazhdojmë ndryshimin” dënoi protestën e mbështetësve të partisë “Vëzrazhdane” (“Ringjallja”) në kryeqytet me kërkesën për heqjen e certifikatës së gjelbër. “Organizimi i njerëzve për të udhëtuar, inkurajimi i tyre që të mos përdorin..

13.01.22 11:53 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна