Eмисия новини
от 15.00 часа

Anëtarësimi i Bullgarisë dhe Rumanisë në Shengen - në fokusin e PE dhe të Presidencës spanjolle të Këshillit të BE-së

Parlamenti Evropian (PE) bëri apel për pranimin e Bullgarisë dhe Rumanisë në zonën Shengen deri në fund të vitit, me argumentin se janë plotësuar kushtet e nevojshme. Mbështetje të fortë për hyrjen e vendit tonë në Shengen dëshmoi edhe Presidenca..

12.07.23 17:38 |

Ndryshimet në paktin për migrimin dhe azilin - një kompromis, por jo përfundimtar

Shtetet anëtare të BE-së kanë arritur një marrëveshje për të reformuar sistemin e përbashkët të azilit në Këshillin e Punëve të Brendshme në Luksemburg. Vendimi është marrë me shumicë të cilësuar. Bullgaria votoi "abstenim" . Reforma..

20.06.23 17:11 |
Ursula von der Leyen

Kontrolli i presionit të emigrantëve ndaj Bullgarisë është një projekt pilot për BE-në

Kryetarja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka theksuar forcimin e kufirit bullgaro-turk si prioritet në masat operacionale kundër migracionit të paligjshëm. Pas përfundimit të ditës së parë të takimit të liderëve europianë, ajo kujtoi..

24.03.23 09:21 |

190 000 migrantë janë ndaluar në kufirin me Turqinë në vitin 2022

Presioni i paprecedentë i emigrantëve ndaj Bullgarisë është rritur me 30% që nga fillimi i vitit. Megjithatë, një numër shumë i vogël i përpjekjeve për hyrje të paligjshme janë të suksesshme, tha Ministri i Brendshëm në detyrë Ivan Demerxhiev në..

14.03.23 12:07 |

Fondet evropiane do të sigurojnë pagat e mbi 1200 punonjësve të policisë kufitare

Komisioni Evropian do të ndihmojë Bullgarinë me mjete financiare për pajisje teknike për të ruajtur kufirin me Turqinë dhe për të siguruar pagat e mbi 1200 policëve kufitarë. Kështu deklaroi ministri i brendshëm Ivan Demerxhiev në PKK “Kapitan..

02.03.23 19:56 |

Ekspertët po kërkojnë një kundërmasë ndaj migracionit në Ballkan

Të ardhurat dhe përmirësimi i cilësisë së jetës janë faktorët kryesorë në luftën kundër migracionit dhe fenomenit të “ikjes së truve”. Rreth kësaj u bashkuan pjesëmarrësit e një konference ndërkombëtare në Sofje, kushtuar integrimit të vendeve të..

28.02.23 16:42 |

Një ekip i KE do të vlerësojë nevojat për sigurimin teknik të kufirit

Ministri i brendshëm bullgar Ivan Demerxhiev mori pjesë në Konferencën e dytë Ministrore për Menaxhimin e Kufirit. Ai u takua me komisioneren e punëve të brendshme Ilva Johanson, me të cilën diskutoi nevojën për fonde shtesë për sigurinë kufitare...

24.02.23 18:27 |
Ursula von der Leyen

Sinjale kontradiktore nga BE-ja për mbrojtjen e kufirit bullgaro-turk

Kufiri bullgaro-turk duhet të jetë një prioritet në forcimin e kufijve kryesorë të jashtëm të BE-së përmes masave të synuara që janë të hapura edhe për shtetet e tjera anëtare të interesuara. Kështu thuhet në letrën e Presidentes së Komisionit..

27.01.23 10:11 |

Vezhdi Rashidov: i kërkova Erdoganit që Bullgaria të jetë një lojtar kryesor në negociatat BE-Turqi

Kryetari i Asamblesë Kombëtare Vezhdi Rashidov u takuanr në Stamboll me presidentin turk Rexhep Erdogan. Gjatë bisedimeve, Erdogan shprehu dakordësinë e tij që Bullgaria të jetë ndërmjetëse në një takim të nivelit të lartë BE-Turqi për çështjet e..

20.12.22 17:39 |
Stanimir Stanev

Në zonat kufitare jugore vijon gjendja e shpallur e pjesshme e fatkeqësisë për shkak të presionit të emigrantëve

Gjendja e pjesshme e jashtëzakonshme për shkak të presionit migrator në rajonet e Burgasit, Jambolit dhe Haskovos do të zgjatet. Ajo u shpall më 23 shtator dhe do të vazhdojë për shkak të riparimeve urgjente të rrugëve pyjore. Në Jamboll,..

27.09.22 17:58 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна