Eмисия новини
от 00.00 часа
Toshko Jordanov

Këshilli i koalicionit qeverisës nuk zgjidhi mosmarrëveshjet e brendshme

Formacionet e koalicionit të katërpalësh në pushtet mbajtën Këshillin e Koalicionit. Kryetari i “Ka një popull të tillë” Toshko Jordanov deklaroi pas këshillit se partia nuk do të heqë dorë nga kandidati për guvernator të Bankës Popullore..

11.04.22 10:49 |

A do të arrijë Plani i Rimëkëmbjes t’i japë shtysë ekonomisë bullgare?

Plani bullgar për Rimëkëmbjen dhe Qëndrueshmërinë u miratua përfundimisht nga Brukseli, njoftoi Kryeministri Kirill Petkov, duke e caktuar si “një plan shumë i mirë dhe punues” që do të kontribuojë për garantimin e sigurisë energjetike të vendit. Theks..

11.04.22 07:15 |

Ministria e Arsimit publikoi mësime dhe manuale falas në internet

Ministria e Arsimit krijoi një katalog online falas me mbi 10 500 mësime edukative, video, lojëra, simulime softuerësh dhe fotografi. Ato mund të shfrytëzohen lirshëm nga mësuesit, nxënësit dhe prindërit e tyre dhe mund të kombinohen për të krijuar..

17.12.21 12:28 |

Ministria e Arsimit dhe e Shkencës është duke pritur testet e premtuara për të rikthyer nxënësit e mëdhenj në mësim

Nxënësit nga klasa e 5-të deri në klasën e 12-të do të kthehen në shkollë kur të mbërrijnë testet e premtuara nga Ministria e Shëndetësisë për zbulimin e koronavirusit, tha për bTV ministri i Arsimit, Prof. Nikollaj Denkov. Aktualisht ka rreth 400..

30.11.21 15:37 |
Universiteti në qytetin Ruse

Procedura për aplikimin e bullgarëve nga jashtë në universitetet bullgare po ndryshon

Ministria e Arsimit dhe e Shkencës po përgatit ndryshime në dekretin për realizimin e veprimtarisë arsimore ndër bullgarët jashtë vendit. Ndoshta njëra prej tyre do të lidhet me aplikimin për programet master. Po diskutohet mundësia që shkalla..

08.10.21 14:55 |
Sllavi Trifonov

“Ka një popull të tillë” ofron qeverinë e tyre eksperte

“Ka një popull të tillë” (ITN) nuk do të formojë një koalicion, por do t'i propozojë parlamentit një qeveri të vet, njoftoi udhëheqësi i partisë Sllavi Trifonov. “Ne nuk do të bëjmë një koalicion me GERB, DPS dhe BSP. Nga ana tjetër partitë e..

12.07.21 12:56 |
Rumen Radev dhe Daniell Mitov

Presidenti i dorëzoi GERB-SDS mandat për të formuar qeveri

Presidenti Rumen Radev dorëzoi një mandat eksplorues për të formuar një qeveri grupit më të madh parlamentar, GERB-SDS. Kryeministri i caktuar DanielL Mitov ka shtatë ditë për të provuar të formojë një qeveri e cila të marrë mbështetjen..

20.04.21 13:49 |
Kirill Ananiev

Më se 3 miliard leva për krizën Covid parashikohen vitin e ardhshëm

Ministri i financave Kirill Ananiev caktoi buxhetin e vitit 2021 si “antiepidemik”. “Në të ka prioritete të qarta të orientuara te masat për kapërcimin e pasojave nga kriza” shpjegoi ai para BNR. Ananiev tha se buxheti është i balancuar midis..

25.10.20 13:37 |
Всички новини: днес | вчера