Eмисия новини
от часа

Jahte do të garojnë për dy ditë pa ndalesë në "Varna 200"

"Regata për jahte keel  - Varna 200" (dy ditë pa ndërprerje) fillon më 12 qershor nga Stacioni Detar Varna. Distanca e garës është 200 milje në Detin e Zi përgjatë bregdetit bullgar. Regata do të monitorohet në kohë reale nga sistemi i gjurmuesit të..

12.06.24 07:30 |

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës: Mbylljе e dialogut post-monitorues me Bullgarinë

Në një takim në Paris, Komiteti i Monitorimit propozoi mbylljen e dialogut postmonitorues me vendin tonë dhe ndjekjen e zhvillimeve në lidhje me sundimin e ligjit, demokracinë dhe të drejtat e njeriut në kuadër të rishikimeve periodike të tij,..

08.03.24 09:42 |
Përvan Simeonov

Exitpoll-i është një garanci shtesë për drejtësinë e zgjedhjeve

Partneri i BNR në pasqyrimin e zgjedhjeve është agjencia “Gallup International Balkan”. Drejtori i agjencisë Përvan Simeonov sqaroi se në ditën e zgjedhjeve do të bëhet exitpoll dhe numërimi paralel i votave . Exitpoll është një sondazh deklarativ..

29.10.23 09:22 |

Pse janë të rëndësishme kuotat për kapjen e harengës së vogël dhe shojzës së detit në Detin e Zi si për Evropën, ashtu edhe për Bullgarinë?

Parlamenti Evropian bëri thirrje për më shumë qartësi se çfarë lloj ushqimesh deti nga Kina mund të blejmë në Evropë, si dhe për kontroll më të rreptë të peshkimit.  Së shpejti do të hyjnë në fuqi rregullat e reja, si dhe kuotat e reja evropiane për..

25.10.23 18:48 |

Holanda dëshiron të dërgojë një mision monitorues në Bullgari

Holanda po kërkon më shumë informacion nga Komisioni Evropian, si dhe një mision për të zbuluar se si zbatohet sundimi i ligjit në Bullgari, përpara se të vendosë nëse do të mbështesë pranimin e Bullgarisë në Shengen, tha për BNR ministri i..

10.10.23 09:41 |

Aderimi i Bullgarisë në Shengen duket gjithnjë e më i mundshëm

Komisioni Evropian ndërpreu të ashtuquajturën mekanizëm bashkëpunimi dhe verifikimi, me të cilin monitoronte proceset që kanë të bëjnë me sundimin e ligjit në vendin tonë. Në arsyet e tij, Komisioni thekson se Bullgaria dhe Rumania përmbushën..

11.07.23 07:15 |

Nuk ka ndotje të zonës ujore bullgare në Detin e Zi

Nuk ka asnjë provë për ndotje në ujërat bullgare të Detit të Zi pas shkatërrimit të murit të digës "Nova Kahovka" në Ukrainë, njoftoi Ministria e Mjedisit dhe Ujërave. Ministria saktësoi se, së bashku me autoritetet ukrainase, moldaviane dhe..

14.06.23 15:04 |

KQZ miratoi kushtet për video-kontroll ditën e zgjedhjeve më 2 prill

Kushtet për video incizim dhe transmetim video gjatë numërimit të rezultateve të zgjedhjeve më 2 prill tashmë u miratuan nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ). Me ndryshimet në Kodin Zgjedhor, u vendos që ditën e zgjedhjeve të ketë video-kontroll..

08.02.23 17:12 |

Radan Kënev e pyeti Komisionin Evropian nëse interkonektori me Greqinë po vonohet qëllimisht

Eurodeputeti bullgar Radan Kënev pyeti Komisionin Evropian nëse po monitoron përfundimin e projektit për interkonektorin greko-bullgar të gazit dhe nëse qeveritë e Bullgarisë dhe Greqisë dhanë shpjegime për arsyen e vonesës së tij. Kënev gjithashtu pyet..

10.08.22 19:10 |
Sophie in ‘t Veld

Parlamenti Evropian po heton rrethanat e arrestimit të Bojko Borisov

Grupi monitorues i Parlamentit Evropian do të hetojë rrethanat e arrestimit të ish-Kryeministrit dhe lider të GERB-it, Bojko Borisov. Këtë e bëri të ditur për BNR kryetarja e tij Sophie in ‘t Veld. Ish-kryeministri Borisov u arrestua në..

04.05.22 19:34 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна