Eмисия новини
от 20.00 часа

“Fryma e Luginës” – një makinë futuristike krijuar nga nxënësit

Një automobil unik që vihet në lëvizje me bateri elektrike krijuan nxënësit e Gjimnazit Profesional të Transportit dhe Menaxhimit të Transportit në qytetin Kazanllëk. Ai ka emisione zero dhe efikasitet të lartë energjetik. Kjo makinë u punua..

12.06.21 08:15 |

Avokati i popullit i Bullgarisë nis një fushatë në mbështetje të shëndetit mendor të fëmijëve

Çdo ditë avokati i popullit merr sinjale nga prindërit, organizatat prindërore dhe psikologët e fëmijëve, të cilët paralajmërojnë për simptoma të ankthit tek adoleshentët si rrjedhoje e mbylljes gjatë pandemisë. Sipas të dhënave të sektorit..

06.06.21 07:25 |

Idetë e gjelbra hapin rrugë drejt zemrës së fëmijëve

Një kopsht jo të zakontë nis jetën e vet në Sofje. Dhe mos mendoni se kjo është një hapësirë ​​e pazakontë e gjelbër. Mënyra në të cilën ajo lindi është atipike - së pari në ëndrrat e fëmijëve nga një shkollë në Sofje, dhe pastaj nga puna e..

01.06.21 13:48 |

Mësimi në dhomat e klasës rifillon në të gjithë vendin

Prej ditës së sotme, 31 maj, me urdhër të Ministrit të Shëndetësisë, nxënësit e të gjitha klasave po kthehen në dhomat e klasës. Lejohen edhe aktivitetet jashtëshkollore, aktivitetet me interes, aktivitetet dhe ngjarje të tjera të organizuara në..

31.05.21 09:29 |

Qeveria do të ndihmojë turizmin me pushime shkollore

Sipas programit "Së bashku përsëri" 30 000 nxënës dhe mësues do të kalojnë pushimet falas në vendet turistike për të mbështetur biznesin. Çdo shkollë do të jetë në gjendje të dërgojë jo më shumë se 70 fëmijë nga klasa e I në të të XI nga shkollat..

28.05.21 12:48 |

Arsimi dhe edukimi global si një mjet për zhvillimin e të menduarit kritik

Një nga gjërat më të rëndësishme me të cilat duhet të mësohen  të rinjtë në Bullgari është mendimi kritik, është e bindur profesoresha Petranka Fileva, kryetare e Këshillit Drejtues të platformës bullgare për një zhvillim ndërkombëtar dhe pedagoge në..

27.05.21 14:05 |

Gergana Vllëçkova: Nxënësit e mi në Gjermani ekzekutojnë shkëlqyeshëm muzikë bullgare

“Po i përgatis nxënësit e mi për në skenë, kurse pas kësaj u gëzohem sukseseve të tyre. Unë vet shumë rrallë jam soliste, por dhe sot e kësaj dite po vazhdoj të përsos veten time. Për mua, familja gjithmonë ka qenë në vend të parë”- kështu me disa..

27.05.21 07:15 |

Nga data 31 maj të gjithë nxënësit bullgarë kthehen në shkollë

Nga data 31 maj të gjithë nxënësit kthehen në shkollë. Kjo thuhet në urdhëresën e Ministrit të Shëndetësisë që nga sot. Nga e njëjta datë lejohet edhe zhvillimi i aktiviteteve të ndryshme grupore jashtë klasës.

18.05.21 17:03 |
Nikollaj Denkov

Ministria e Arsimit shpalli katër prioritete

Ministri i përkohshëm i arsimit Nikollaj Denkov njoftoi si prioritet bazë të Ministrisë përfundimin me sukses të vitit shkollor, provimet e maturës shtetërore, vlerësimin e jashtëm kombëtar të nxënësve dhe pranimin e tyre në shkollat pas mbarimit..

17.05.21 13:32 |

Viti shkollor do të përfundojë me praninë fizike në shkollë të të gjithë nxënësve

Viti shkollor do të përfundojë me praninë fizike të të gjithë nxënësve pas diplomimit të maturantëve. Provimet e vlerësimit të jashtëm dhe të maturës do të mbahen në shkolla dhe asnjë material mësimor nuk do të hidhet. Kjo u tha në Veliko Tarnovo..

05.05.21 13:41 |
Всички новини: днес | вчера