Eмисия новини
от часа

Propozojnë një import të lehtësuar të fuqisë punëtore dhe një rritje më të shpejtë të moshës së pensionimit

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari insiston në reformimin e sistemit të pensioneve dhe përshpejtimin e ritmit të rritjes së moshës së daljes në pension për burrat dhe gratë, si dhe lehtësimin e procedurave administrative për importimin e..

10.10.23 16:47 |

Buxheti mbështetet në rritjen e eksporteve, konsumit dhe mbledhjes së të ardhurave

Ministria e Financave publikoi projektligjin për buxhetin e shtetit në vitin 2023. Në të parashikohet që në fund të vitit inflacioni të jetë 5.6%. Rritja e parashikuar e PBB-së është 1.8 për qind, duke u mbështetur në rritjen e eksporteve dhe..

28.06.23 08:44 |
Bojko Borisov

Bojko Borisov filloi të flasë për një qeveri kushtetuese

Udhëheqësi i GERB Bojko Borisov foli për një “qeveri kushtetuese” si një opsion për formimin e një kabineti . “Ndryshimi i Kushtetutës kërkon gjithashtu të paktën 160 vota dhe në ditët në vijim mund të zhvillohen diskutime mbi këtë temë”, tha ai në..

19.05.23 10:28 |

Rreth një e katërta e bullgarëve janë nën kufirin e varfërisë

Në vitin 2022, kufiri i varfërisë për vendin në tërësi ishte mesatarisht 525.92 leva /268.43 euro/ për person familjar në muaj. Atëherë 1.572 milionë njerëz, ose 22.9% e popullsisë së vendit, ishin nën kufirin e varfërisë, sipas të dhënave nga..

26.04.23 15:32 |

GERB-SDS dhe PP-DB u bashkuan për Buxhetin 2023

Në një takim pune, dy forcat më të mëdha politike të përfaqësuara në parlament - GERB-SDS dhe PP-DB, diskutuan Buxhetin 2023. Dy koalicionet u bashkuan rreth sigurimit që vendi të mos devijojë nga rruga drejt Eurozonës, një buxheti me 3% deficiti,..

19.04.23 15:11 |

Bullgaria dhe Shqipëria nënshkruan një marrëveshje për sigurimet shoqërore

Ministri social bullgar Llazar Llazarov dhe ministrja shqiptare e financave Delina Ibrahimaj nënshkruan një marrëveshje për sigurimet shoqërore. Dokumenti ndërkombëtar rregullon sigurimin e shtetasve të Bullgarisë dhe Shqipërisë kur punojnë në të dy..

30.03.23 15:07 |
Rosica Vellkova

Parlamenti zgjati Buxhetin 2022

Më në fund deputetët pranuan zgjatjen e buxhetit të këtij viti për vitin 2023. Nga 1 janari nuk ofrohet më kompensimi prej 25 stotinkash për litër karburant. “Nuk ka kosto shtesë për të ngarkuar”, komentoi ministrja e financave Rosica Vellkova...

23.12.22 19:21 |

Këshilli trepalësh nuk ra dakord për pagën minimale

Partnerët e këshillit trepalësh të bashkëpunimit - qeveria, punëdhënësit dhe sindikatat - nuk arritën një mendim të unifikuar për projektligjet që parashikojnë rritje të pagave dhe pensioneve. Qeveria dhe punëdhënësit janë shprehur kundër propozimeve që..

22.11.22 16:07 |

Nëse në parlament ka një konsensus për buxhetin bazë për vitin 2023, qeveria do ta dorëzojë atë

Nëse përfaqësuesit e popullit arrijnë një konsensus paraprak se duan të paraqesin një buxhet bazë për vitin 2023, qeveria në deytë do të paraqesë një buxhet të tillë. Këtë e deklaroi presidenti Rumen Radev në një takim me krerët e dy sindikatave më të..

11.11.22 16:47 |
Llazar Llazarov

Janë të siguruara pagesat sociale për vitin 2023

Të gjitha pagesat sociale janë të siguruara për vitin e ardhshëm me zgjatjen e buxhetit aktual, siguroi nga tribuna e Kuvendit Popullor zëvendëskryeministri për politikën sociale Llazar Llazarov. Në përgjigje të formacionit “Po e vazhdojmë Ndryshimin”,..

04.11.22 11:51 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна