Eмисия новини
от 20.00 часа

Mosmarrëveshje mes partisë në pushtet për ambasadorin rus dhe për Maqedoninë e Veriut

As këshilli i koalicionit udhëheqës, as Këshilli i Ministrave, as Këshilli i Kryetarëve në Kuvendin Popullor nuk diskutuan dhe vendosën për dëbimin e ambasadorit rus, shkroi në Facebook Zëvendëskryeministrja dhe liderja e BSP, Kornelija Ninova...

07.04.22 11:26 |

“Po e vazhdojmë ndryshimin” po humbet besueshmërinë

Sociologët shikojnë një rënie të besimit te kabineti pas 100 ditëve të para të qeverisjes. Sipas një sondazhi të Agjencisë “Market Links”, GERB është sërish forca e parë politike me pak më shumë se 22 për qind, ndërsa partia në pushtet “Po e..

05.04.22 15:01 |

Qeveria e Kirill Petkovit – 100 ditë në "stuhinë e përsosur"

Kaluan 100 ditët e para të qeverisjes së koalicionit të katërfishtë mes "Po e vazhdojmë ndryshimin", "Ka një popull të tillë" (ITN), Partisë Socialiste Bullgare (BSP) dhe “Bullgarisë Demokratike”. Tërë kjo periudhë ishte plot turbullira të..

30.03.22 15:52 |

85 për qind e bullgarëve janë të pakënaqur nga inflacioni dhe të ardhurat e ulëta

Shoqëria bullgare shkruan një vlerësim “Mirë 3.57” të qeverisë së koalicionit katërpalësh për 100 ditët e para të qeverisjes. Këtë e tregon një anketim i Agjencisë “Alpha Research”, të porositur nga BNT. 53 për qind e të anketuarve nuk presin..

23.03.22 15:03 |
Kryeministri Kirill Petkov

Kryeministri Kirill Petkov për bilancin e 100 ditëve të para: Ndryshimi po vjen, edhe pse me një ritëm më të ngadaltë

Me rastin e 100 diteve te para të hyrjes së tij në detyrë, Kryeministri Kirill Petkov iu drejtua qytetarëve bullgarë. " Në ditën kur u betuam, Komisioni Rregullativ i Energjisë dhe Ujit propozoi një rritje të madhe të çmimit të gazit dhe energjisë..

22.03.22 19:36 |
Ilijana Jotova

Ndryshimi është në ndërrimin e politikave, jo vetëm të qeverisë

Ndryshimi nuk ka të bëjë vetëm me ndërrimin e një qeverie me një tjetër. Ndryshimi është në ndërrimin e politikave që bën shteti, në ndërtimin e një lloji të ri të marrëdhënieve shoqërore. Ky ndryshim u nis nga presidenti Rumen Radev, tha..

04.02.22 17:08 |

Mandati i dytë i Presidentit – një mundësi për një rol dhe prani të ndryshme në politikë

Mandati i dytë i Rumen Radevit si President fillon zyrtarisht më 22 janar 2022. Ditë më parë, më 19 janar, Rumen Radev dhe Nënpresidentja Ilijana Jotova u betuan se do t'i përmbahen Kushtetutës dhe ligjeve të vendit dhe në të gjitha veprimet e..

21.01.22 14:07 |

Bullgaria përcjell një vit të paqëndrueshmërisë politike me shqetësim për të ardhmen

Ditët dhe orët e fundit të dhjetorit janë koha e bilancit. Sidoqoftë, vitet 2020 dhe 2021 ishin më të veçanta, pasi kaluan nën shenjen e epidemisë globale. Rendi i ditës i shoqërisë sonë i nënshtrohet luftës me Covid-19, numrit gjithnjë në rritje..

30.12.21 11:02 |

Një qeveri e qëndrueshme të paktën në një plan afatshkurtër, parashikojnë analistët

Në një mbledhje të jashtëzakonshme ditën e hëne, më 13 dhjetor, Kuvendi Popullor votoi përbërjen e qeverisë së re, propozuar nga formacioni politik – fitues në zgjedhjet e 14 nëntorit – “Po e vazhdojmë ndryshimin” (PP). Bullgaria do të qeveriset nga një..

14.12.21 10:40 |

Marrëveshja e koalicionit është e nënshkruar

Kirill Petkov dhe Asen Vasilev, bashkëkryetarë të partisë “Po e vazhdojmë ndryshimin”, njoftuan se marrëveshja e koalicionit për qeverinë e re tashmë është e nënshkruar veçmas me secilin nga liderët e katër formacioneve politike. Partnerët e..

10.12.21 20:26 |
Всички новини: днес | вчера