Eмисия новини
от 01.00 часа

Fillon fushata “Vera Blu” në mbështetje të shëndetit mendor të fëmijëve

Që nga sot po fillon fushata kombëtare "Vera Blu" në 12 qytete me iniciativë të Avokates së Popullit Diana Kovaçeva. Qëllimi është të mbështetet shëndeti mendor i adoleshentëve në kontekstin e epidemisë së koronavirusit. Do të hapen dhoma pritjeje në të..

14.06.21 16:57 |

Për vizitë në shkollën bullgare “Hristo Botev” në Nju Jork

8 shkolla bullgare jashtë shtetit nga përgjithësisht 245 (sipas listës  së Ministrisë së Arsimit dhe të Shkencës për vitin mësimor 2021/2022) mbajnë emrin e poetit dhe revolucionar Hristo Botev, kujtimin e të cilit ne e nderojmë më 2 qershor...

02.06.21 11:01 |

Idetë e gjelbra hapin rrugë drejt zemrës së fëmijëve

Një kopsht jo të zakontë nis jetën e vet në Sofje. Dhe mos mendoni se kjo është një hapësirë ​​e pazakontë e gjelbër. Mënyra në të cilën ajo lindi është atipike - së pari në ëndrrat e fëmijëve nga një shkollë në Sofje, dhe pastaj nga puna e..

01.06.21 13:48 |

Mësimi në dhomat e klasës rifillon në të gjithë vendin

Prej ditës së sotme, 31 maj, me urdhër të Ministrit të Shëndetësisë, nxënësit e të gjitha klasave po kthehen në dhomat e klasës. Lejohen edhe aktivitetet jashtëshkollore, aktivitetet me interes, aktivitetet dhe ngjarje të tjera të organizuara në..

31.05.21 09:29 |

Gergana Vllëçkova: Nxënësit e mi në Gjermani ekzekutojnë shkëlqyeshëm muzikë bullgare

“Po i përgatis nxënësit e mi për në skenë, kurse pas kësaj u gëzohem sukseseve të tyre. Unë vet shumë rrallë jam soliste, por dhe sot e kësaj dite po vazhdoj të përsos veten time. Për mua, familja gjithmonë ka qenë në vend të parë”- kështu me disa..

27.05.21 07:15 |
Diana Nikollova dhe fëmijë nga shkolla bullgare në Las Vegas

Më 24 maj tek bullgarët në Las Vegas

Dita e vëllezërve Kirill dhe Metodij, e arsimit dhe kulturës bullgare është festa më e respektuar mes bashkatdhetarëve tanë nëpër botë. Një qendër fare e natyrshme të gjendjes shpirtërore festive janë shkollat bullgare, të cilat mbjellin farën e..

24.05.21 10:05 |

Nga data 31 maj të gjithë nxënësit bullgarë kthehen në shkollë

Nga data 31 maj të gjithë nxënësit kthehen në shkollë. Kjo thuhet në urdhëresën e Ministrit të Shëndetësisë që nga sot. Nga e njëjta datë lejohet edhe zhvillimi i aktiviteteve të ndryshme grupore jashtë klasës.

18.05.21 17:03 |
Zonjat Muita dhe Jotova

UNICEF po analizon problemet e dhunës mbi fëmijët në Bullgari

Dhuna ndaj fëmijëve dhe politikat e parandalimit u diskutuan në Sofje nga Nënpresidentja Ilijana Jotova dhe Përfaqësuesja e UNICEF në Bullgari Dr. Jane Muita. Dhuna në shkollë vazhdon të jetë një nga problemet kryesore me të cilat përballen..

14.05.21 10:55 |

Viti shkollor do të përfundojë me praninë fizike në shkollë të të gjithë nxënësve

Viti shkollor do të përfundojë me praninë fizike të të gjithë nxënësve pas diplomimit të maturantëve. Provimet e vlerësimit të jashtëm dhe të maturës do të mbahen në shkolla dhe asnjë material mësimor nuk do të hidhet. Kjo u tha në Veliko Tarnovo..

05.05.21 13:41 |

Radostin Çollakov – djali nga mali Rodopa, i cili mëson intelektin artificial të mendojë në gjuhën bullgare

15 vjeçi Radostin Çollakov nga fshati Barutin në malin Rodopa tashmë 6 vjet përpiqet për të bërë makinat më njerëzore. Sikur një i huaj nga një planet i përparuar teknologjikisht, ai mbart me vete njohuri që nuk mund t’i fitonte as në shkollën..

04.05.21 09:15 |
Всички новини: днес | вчера