Eмисия новини
от 07.00 часа

Sektori i bujqësisë është ndër më pak të prekurit nga pandemia

Vlera e shtuar bruto e krijuar në bujqësi, pylltari dhe peshkim në vitin 2019 arriti gati 3.9 miliard levь (rreth 2 miliardë euro), një rritje prej 4.1% krahasuar me 2018. Këtë e tregon analiza në raportin vjetor mbi gjendjen dhe zhvillimin e..

25.11.20 16:49 |

53.6% prej bullgarëve miratojnë veprimet e qeverisë kundër pandemisë

Më shumë se gjysma e Bullgarëve të rritur deklarojnë se ndjekin me përpikëri masat e pranuara kundër koronavirusit. Një pjesë tjetër - 37%, kanë deklaruar pajtueshmëri me to, tregon një sondazh kombëtar i agjencisë “Sova Harris” nga nëntori,..

09.11.20 11:25 |

7 parti kanë shans për të hyrë në Parlamentin e ardhshëm

Nëse zgjedhjet parlamentare do të mbaheshin sot, barazia midis dy forcave kryesore politike në vend do të ruhej, tregon një studimi nga agjencia SOVA HARRIS, porositur nga gazeta Trud. Koalicioni GERB / Bashkimi i Forcave Demokratike (SDS) dhe..

09.11.20 11:13 |

Fusin masa shtesë mjekësore kundër pandemisë

675 janë rastet e reja të koronavirusit në vend gjatë 24 orëve të fundit, sipas Portalit Unik të Informacionit. Kjo është 31% e 2,151 testeve PCR të kryera. 603 njerëz u shëruan. 33 pacientë vdiqën. Rastet aktive janë 49.087. 3822 pacientë u..

09.11.20 08:41 |

Bullgarët kërkojnë që Shkupi ta njohë të kaluarën historike

83.8% e bullgarëve janë kundër përkrahjes së Maqedonisë së Veriut për anëtarësim në BE, derisa të mos arrihet pajtim për të kaluarën historike, tregon një studim sociologjik i Alpha Research. 10.2% mendojnë se Sofja duhet ta përkrahë Shkupin..

03.11.20 18:34 |

25% teste pozitive për Covid-19

Ulje e numrit të rasteve të reja të koronavirusit në krahasim me ditët e mëparshme, por pas më pak testeve të bëra – këtë e tregojnë të dhënat e Portalit Unik Informativ. Janë konstatuar 1803 të infektuar, që është 25% e 7 259 PCR testeve të..

01.11.20 09:24 |

Kompanitë do ta vazhdojnë punën në distancë edhe pas pandemisë

¼ prej firmave bullgare kanë aplikuar kushte të zhdërvjellëta të punës për shkak të Covid-19. E njëjta përqindje prej firmave janë gati t’i vazhdojnë masat edhe pas krizës. Prognoza është që të mbeten të punojnë në distancë 50% prej nëpunësve,..

30.10.20 12:28 |

Rritje rekorde e pacientëve me Covid-19 dhe e vdekjeve

Një rritje rekorde e pacientëve të sëmurë nga koronavirusi gjatë 3 ditëve të fundit me 220 të prekur në çdo 100 mijë veta dhe një rritje e madhe e rasteve me vdekje me rreth 50% - këto të dhëna u parashtruan në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë...

29.10.20 14:34 |
Spitali në qytetin Popovo

Rritje e radhës e rasteve të reja të Covid-19

Gjatë 24 orëve të fundit në Bullgari janë regjistruar 2 760 raste të reja të Covid-19 . Nga 9 946 PCR testet 27.7% janë pozitive . Në vend të parë për nga numri i të infektuarve është rrethi i Sofjes – 1075, pas kësaj radhiten Plovdivi –..

29.10.20 09:56 |

Rekord i ri negativ për Covid-19 gjatë 24 orëve të fundit

Një rekord të ri negativ konstatoi Portali Unik Informativ Kombëtar gjatë 24 orëve të fundit. Nga 7 659 teste të bëra 2 243 janë ato pozitive, ose 29.29% , që është rekord si numër dhe përqindje. Më shumë janë të infektuarit në Sofje – 913, në..

27.10.20 08:38 |
Всички новини: днес | вчера