Eмисия новини
от 00.00 часа
Elena Jonçeva

Eurodeputetët po studiojnë sundimin e ligjit në Bullgari

Grupi i monitorimit nuk është një organ hetimor. Qëllimi ynë është të mbledhim informacion dhe të provokojmë debat, të njohim Parlamentin Evropian me problemet reale në Bullgari dhe të gjejmë mjete për zgjidhjen e tyre. Kjo u tha për BNR nga..

24.09.21 10:22 |

Një delegacion i Parlamentit Evropian mbërriti në Bullgari

Një delegacion i eurodeputetëve dhe ekspertëve nga Parlamenti Evropian mbërriti në Bullgari për një vizitë dy-ditore për të studiuar situatën me sundimin e ligjit, tha korrespondentja e BNR në Bruksel, Angelina Piskova. Nga gjithsej 23 persona, 7..

23.09.21 16:00 |

Bullgarët mbeten euro-optimistë

85 për qind e bullgarëve besojnë se BE-ja duhet të sigurojë fonde për vendet anëtare vetëm nëse respektojnë sundimin e ligjit. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi të "Eurobarometrit" nga gushti. Po këtë qëndrim e mbështetin 81 për qind e..

10.09.21 12:45 |
Bojko Rashkov

Komisioni Evropian po monitoron ngjarjet në Bullgari pa koment

Komisioni Evropian po vëzhgon nga afër ngjarjet në Bullgari, por nuk do të komentojë mbi ankesat e eurodeputetëve nga Partia Popullore Evropiane kundër Ministrit të përkohshëm të Brendshëm Bojko Rashkov. Më 31 maj, eurodeputetët bullgarë nga..

03.06.21 11:37 |

Bullgarët janë për ndërlidhjen e mjeteve evropiane me sundimin e ligjit

78% e bullgarëve janë të mendimit se aksesi tek fondet evropiane duhet të ndërlidhet me superioritetin e ligjit , tregon studimi sociologjik i Kantar për Parlamentin Evropian, transmetoi BTA. 43% e bullgarëve e përkrahin plotësisht rregullën,..

20.10.20 15:34 |

Parlamenti Evropian shqyrtoi sundimin e ligjit në Bullgari

Në sfondin e një interesi jo shumë të madh nga ana e eurodeputetëve u zhvillua debati në sallën plenare të Parlamentit Evropian në kontekstin e protestave antiqeveritare te ne. Më 1 tetor të këtij viti Komisioni për liritë civile, drejtësinë dhe..

06.10.20 09:15 |

Bullgaria në pritje të raportit të Komisionit Evropian për sundimin e ligjit

Komisioni Evropian do të  paraqesë raportet për sundimin e ligjit në të gjitha vendet-anëtare sipas mekanizmit të ri horizontal pas kolegjiumit të komisionarëve sot, njoftoi korrespondentja e Radios Kombëtare Bullgare në Bruksel Angjelina Piskova, duke..

30.09.20 13:38 |

Bashkatdhetarët tanë në mbarë botën insistojnë për sundimin e ligjit në Bullgari

Mijëra bullgarë jashtë shtetit janë në solidaritet me kërkesat e protestës në Bullgari. Një dëshmi për këtë  janë dhe demonstratat paqësore të cilat nuk pushojnë në vend, dhe të cilat janë një shprehje e mospajtimit me atë që ndodh në skenën politike në..

24.07.20 13:52 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера