Eмисия новини
от 21.00 часа
Universiteti i Sofjes

Pjesëmarrës nga 23 vende në Seminarin e 60-të Veror të Gjuhës Bullgare

Në Universitetin e Sofjes “Shën Kliment Ohridski”, nënpresidentja Ilijana Jotova hapi zyrtarisht Seminarin e 60-të Veror të Gjuhës dhe Kulturës Bullgare për bullgarët dhe studiueses të huaj të gjuhës bullgare. Mbi 80 studentë dhe pedagogë nga 23 vende..

11.07.23 18:28 |
Rumjana Hristidi

Në Tel Aviv prezantojnë modelin bullgar për integrimin e komunitetit hebre

Në një konferencë ndërkombëtare mbi antisemitizmin në Universitetin “Bar Ilan” në Tel Aviv, Doc. Dr. Rumjana Hristidi, drejtuese e Programit të Studimeve Hebraike në Universitetin e Sofjes, paraqiti një shembull bullgar të marrëdhënieve ndëretnike...

13.06.23 09:49 |
Universiteti i Sofjes

Universiteti i Sofjes është ndër mijëra shkollat e para të larta në botë

Universiteti i Sofjes “Shën Klimenti i Ohrit” zë vendin e 952-të nga gjithsej 20 531 institucione të arsimit të lartë në botë të përfshira në klasifikimin e Qendrës për Renditjen e Universiteteve Botërore (Center for World University Rankings) për..

16.05.23 09:13 |

Filloi fushata për kandidatë studentët nga komunitetet bullgare jashtë vendit

Më 20 prill fillojnë ekspozitat për kandidatë studentët nga komunitetet bullgare jashtë vendit. Orari i mbajtjes së tyre u publikua në faqen e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës. Takimi i parë online është për kandidatët nga Ukraina. Ora e fillimit..

20.04.23 15:09 |

Të rinjtë bullgarë që zgjodhën të studiojnë në universitetet e huaja u rritën me 11.6 për qind

Numri i kandidatë studentëve bullgarë që dëshirojnë të studiojnë arsimin e lartë jashtë vendit u rrit me 11.6 për qind, njofton BTA. Sipas të dhënave të Agjencisë Konsulente “Integrall”, të mbledhura gjatë fushatës aktuale kandidat-studentore për..

14.03.23 17:02 |

Një program shkencor do të zhvillojë studimet bullgare në botë

Programi kombëtar shkencor “Zhvillimi dhe konsolidimi i studimeve bullgare jashtë vendit” do të zgjasë tre vjet, njoftoi koordinatorja e tij, Doc. Ellka Tralkova. Qëllimi i programit është të mbështesë institucionet shtetërore në të cilat tashmë ka një..

06.03.23 18:18 |

Një fillim i suksesshëm i ekspozitës së parë të Sofjes "Arsimi në Spanjë"

Edicioni i parë i ekspozitës “Arsimi në Spanjë” përfundoi me sukses për të dy vendet. Aktiviteti u organizua nga departamenti "Edukimi" në Ambasadën e Spanjës në Sofje, Zyra Spanjolle për Ndërkombëtarizimin e Arsimit (SEPIE), me mbështetjen e..

09.02.23 13:30 |

Studentët bullgarë shënojnë festën e tyre

Më 8 dhjetor, studentët bullgarë shënojnë festën e tyre për të 119-tën herë radhazi. Ideja erdhi nga Ministri i Arsimit Prof. Ivan Shishmanov, i cili në vitin 1897 propozoi që Shkolla e parë e Lartë në Bullgari të ketë “një festë më të veçantë, të..

08.12.22 11:34 |
Zyra e Shtypit e Presidencës

U diskutua e ardhmja e Universitetit të Taraklisë te Presidenti

Presidenti Rumen Radev priti kryetarin e rajonit moldavian Taraklia, Ivan Paslar. Të dy diskutuan financimin dhe të ardhmen e Universitetit Shtetëror të Taraklisë "Grigori Camblak". Radev theksoi se fondet e ndara nga shteti bullgar për..

29.11.22 09:01 |

Italianë do të ndërtojnë fabrikën e parë për panele diellore në Bullgari

Fabrika e parë për panele diellore në Bullgari do të ndërtohet në zonën industriale të qytetit Jamboll. Sipas llogaritjeve, ndërtimi i ndërmarrjes do të kushtojë 6.5 milionë euro. Një sipërfaqe prej 11 hektarësh tashmë është blerë për fabrikën...

21.11.22 16:58 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна