Eмисия новини
от 07.00 часа

Testet për Covid-19 në shkollat mbeten derisa të sigurohet një mjedis i sigurt

Testimi për koronavirusin në shkollat nuk do të hiqet për momentin, njoftoi në Plovdiv Ministri i Arsimit Nikollaj Denkov, i cili dërgoi një kërkesë në Ministrinë e Shëndetësisë. Ata kanë shqetësime në lidhje me numrin e të infektuarve..

14.03.22 15:57 |

Studentë nga 31 shtete mësojnë mjekësi në qytetin Pleven

Më se 300 studentë nga 31 shtete u regjistruan në vitin e ri akademik 2021/22 për të mësuar në Universitetin e Mjekësisë në qytetin Pleven (Bullgari Qendrore Veriore), njofton qendra e shtypit e universiteti. Shumë janë kandidatë mjekët nga Italia,..

30.01.22 11:55 |

Pa tarifa shkollimi për studentët nga diasporat bullgare

Vendet e subvencionuara nga shteti për pranimin e studentëve nga Republika e Maqedonisë së Veriut në institucionet bullgare të arsimit të lartë janë dyfishuar - nga 150 në 300. Këtë e vendosi Këshilli i Ministrave me ndryshimin e dekretit për..

12.01.22 19:23 |

Pandemia ndryshoi procesin arsimor

Kaluan më shumë se 600 ditë që nga fillimi i pandemisë së Covid-19. Një kohë e cila ndryshoi krejtësisht mënyrën tonë të jetesës, na bëri më të tjetërsuar dhe të vetmuar se kurrë. Frika nga mbijetesa ndikoi edhe në jetën tonë të përditshme, duke..

12.01.22 07:15 |

Studentë nga qyteti Veliko Tërnovo prezantojnë Bullgarinë në një udhërrëfyes fotografik nëpërmjet kujtimeve personale

Studentë nga Specialiteti “Turizëm” në Universitetin “Shenjtor Kirill dhe Metodij” në qytetin Veliko Tërnovo prezantuan edicionin e dytë të udhërrëfyesit fotografik “Njihuni me Bullgarinë me ne”. Ai përfshin objekte dhe vende të njohura ose pak..

09.01.22 10:15 |

Universitetet e ardhshme do të krijojnë njohuri së bashku

Si duket një universitet pa kufi - qendër, në të cilën pavarësisht se në cilën pjesë të Evropës gjendesh, fiton një akses në arsimin e lartë. Këtë detyrë e ka marrë një aleancë prej pesë shkollave të larta reformatore evropiane -..

16.12.21 10:31 |

Doracakë elektronikë do të ndihmojnë mësimin në shkollat bullgare jashtë shtetit

Shkolla të larta në Bullgari krijuan doracakë elektronikë mësimor të gjuhës bullgare, historisë dhe gjeografisë për nxënësit dhe mësuesit nga shkollat bullgare jashtë shtetit. Materialet u demonstruan dhe u diskutuan gjatë Forumit të Dytë..

07.12.21 17:52 |

Ilijana Jotova: Është përgjegjësia jonë të kthejmë në Bullgari fëmijët e bullgarëve anembanë botës

Në lidhje me Ditën e Bullgarëve të Besarabisë, që bie më 29 tetor, Nënpresidentja Ilijana Jotova u takua në Presidencë me përfaqësues të Shoqatës “Rodoljubec” - një shoqëri kulturore dhe arsimore për marrëdhëniet me bullgarët besarabianë dhe..

28.10.21 18:15 |
Svetllan Stoev dhe Donika Hoxha

Ministri Svetllan Stoev priti Ambasadoren e Shqipërisë Donika Hoxha

Ministri i Punëve të Jashtme Svetllan Stoev priti Ambasadoren e Shqipërisë Donika Hoxha. Gjatë bisedës u diskutuan marrëdhëniet e shkëlqyera mes dy vendeve, dialogu aktiv politik, thellimi i bashkëpunimit në shumë sfera me interes të përbashkët dhe..

28.10.21 09:58 |

Me protesta, kërkesa për rritjen e pagave dhe pakënaqësi bullgarët mirëpresin vendosjen e certifikatës së gjelbër

Që nga 21 tetori Bullgaria bashkohet me vendet evropiane, në të cilat certifikata e gjelbër hap dyert drejt institucioneve kulturore, objekteve të mëdha tregtare, sallave sportive, restoranteve. Dhe përderisa vazhdojmë të jemi në krye të..

21.10.21 15:21 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна