Eмисия новини
от 09.00 часа
Universiteti Agrar në Plovdiv

Në Plovdiv hapet qendra bullgaro-kineze për trajnimin bujqësor

Një qendër trajnimi bullgaro-kineze hapet në Universitetin Bujqësor në Plovdiv. Qëllimi i projektit, i quajtur LuBanWorkshop, është të promovojë bashkëpunimin midis universiteteve dhe bizneseve bujqësore midis Kinës dhe vendeve të Evropës Qendrore..

15.10.21 17:22 |

Organizata Ndërkombëtare e Vreshtarisë dhe Verës do të hapë një zyrë në Bullgari

Zyra e parë e jashtme e Organizatës Ndërkombëtare të Vreshtarisë dhe Verës (OIV) do të hapet në Bullgari ndoshta në Plovdiv. Kjo u njoftua nga Zëvendës Ministri i Bujqësisë Javor Geçev. Veprimtaria e zyrës do të përfshijë krijimin e një vreshti..

08.10.21 16:05 |
Universiteti në qytetin Ruse

Procedura për aplikimin e bullgarëve nga jashtë në universitetet bullgare po ndryshon

Ministria e Arsimit dhe e Shkencës po përgatit ndryshime në dekretin për realizimin e veprimtarisë arsimore ndër bullgarët jashtë vendit. Ndoshta njëra prej tyre do të lidhet me aplikimin për programet master. Po diskutohet mundësia që shkalla..

08.10.21 14:55 |
Prof. Anastas Gerxhikov

Ministrat në qeverinë teknike janë të shqetësuar për politizimin e arsimit të lartë

Kandidatura e Rektorit të Universitetit të Sofjes, Prof. Anastas Gerxhikov, për President më befasoi dhe më shqetësoi. Këtë e komentoi para Televizionit Kombëtar Bullgar /BNT/ Ministri Arsimit në detyrë Prof. Nikollaj Denkov. “Nga njëra..

04.10.21 11:14 |
Rumen Radev

Presidenti akuzoi Bojko Birsovin se fshihet nga zgjedhjet e drejtpërdrejta presidenciale

5 vjet më parë Bojko Borisov u fsheh prapa zonjës Cecka Caçeva, ndërsa tani prapa Rektorit të Universitetit të Sofjes. Kështu Presidenti Rumen Radev komentoi nominimin e Prof. Anastas Gerxhikov si kandidat president dhe mbështetjen e shprehur nga..

01.10.21 12:53 |
Prof. Anastas Gerxhikov

Brenda pak ditësh Prof. Gerxhikov do të paraqesë komitetin e tij nismëtar

Brenda dy ditësh do të shpallim Komitetin Nismëtar, i cili do të paraqesë kandidaturën time për president, tha Rektori i Universitetit të Sofjes Prof. Anastas Gerxhikov në hapje të vitit akademik. “Mendoj se mund të jem i dobishëm me cilësitë e..

01.10.21 12:08 |
Universiteti Teknik i Sofjes

Universiteti Teknik i Sofjes po bëhet pjesë e një universiteti të ri evropian

8 universitete nga vende të BE -së, përfshirë Universitetin Teknik në Sofje, do të krijojnë një Universitet të përbashkët Evropian të Teknologjive. Marrëveshja u nënshkrua nga rektorët në një takim në Limasol të Qipros. Struktura e ardhshme do..

27.09.21 09:34 |

Qeveria propozon që universitetet të lëshojnë diploma të përbashkëta

Dy ose më shumë universitete për të trajnuar studentët së bashku dhe për të lëshuar diploma të përbashkëta. Kjo parashikon një projekt-ligj për ndryshimin e Ligjit të Arsimit të Lartë, miratuar nga Këshilli i Ministrave sot. Me ndryshimet,..

25.08.21 19:53 |

Certifikatë vaksinimi për klasat praktike mjekësore

Udhëheqja e Universitetit Mjekësor - Plovdiv kërkon që studentët të kenë një certifikatë vaksinimi, një test negativ ose një dokument për një koronavirus të mbijetuar në mënyrë që të ndjekin mësimet praktike në mjekësi. Rektorja e universitetit,..

23.08.21 19:34 |

Dolën rezultatet e renditjes së parë të kandidatë studentëve me origjinë bullgare

627 të huaj me origjinë bullgare dhe veçmas 78 qytetarë të Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët nuk kanë deklaruar origjinën bullgare pranohen të studiojnë në universitetet bullgare. Rezultati pas renditjes së parë u publikua në platformën e..

13.08.21 11:28 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна