Eмисия новини
от 02.00 часа

Më 16 shtator Presidenti do të shpërndajë Parlamentin

Në zbatim të kompetencave të tij kushtetuese, Presidenti Rumen Radev do të emërojë një qeveri të përkohshme më 16 shtator dhe do të shpërndajë Parlamentin, bëri të ditur Presidenca. Kjo do të thotë se seanca plenare e caktuar për 15 shtatorin do..

13.09.21 13:43 |

Ka të ngjarë që Presidenti Rumen Radev të caktojë zgjedhjet për president dhe parlament në një datë

Presidenti Rumen Radev ka njoftuar se do të kërkojë një "zgjidhje racionale" për zhvillimin e zgjedhjeve 2 në 1. “Kam deklaruar jo një herë se zhvillimi i njëkohshëm i zgjedhjeve për president dhe parlament janë në kundërshtim të Kushteturës..

03.09.21 11:47 |

Zgjedhjet 2 në 1, data mbetet e paqartë

Këshilli presidencial i Kuvendit Popullor nuk arriti të marrë një vendim mbi datën e zgjedhjeve presidenciale dhe të zgjedhjeve eventuale të parakohshme. Arsyeja është një problem me makinat e votimit, i cili u njoftua nga kryetarja e KQZ -së..

25.08.21 12:02 |
Sllavi Trifonov

ITN: Nuk do të ofrojmë kabinet, po shkojmë në zgjedhje të reja

Partia “Ka një popull të tillë” (ITN) nuk do të propozojë projekt - kabinetin e saj për votim në seancën plenare nesër. Kjo u njoftua nga drejtuesi i partisë "Ka një popull të tillë" Sllavi Trifonov në transmetimin e televizionit të tij "Sedem..

10.08.21 16:28 |

Zgjedhjet e treta të parakohshme do të përsërisin përbërjen e parlamentit të tanishëm

Të njëjtat 6 parti, të cilat janë në Legjislaturën e 46 -të të Kuvendit Popullor, do të hyjnë në Parlamentin e ardhshëm po të zhvillohen zgjedhje të reja të parakohshme, tregon një studim i Qendrës Kërkimore “Trend” të porositur nga gazeta “24 Çasa”...

06.08.21 12:11 |

Propozojnë votim të përzier – me fletëvotime dhe makina

GERB paraqet një projekt për ndryshime në Kodin Zgjedhor dhe kthimin e votimit të përzier me fletëvotime dhe makina. Kjo u njoftua në një konferencë në Parlament nga Radomir Çollakov nga partia. Ata gjithashtu kërkojnë që pajisjet dhe softueri..

30.07.21 13:26 |
Nikollaj Vasilev

Nikollaj Vasilev – i dëshpëruar për sulmet e forcave të djathta

Ky do të ishte kabineti më reformist në tranzicionin bullgar, tha në një konferencë shtypi të partisë "Ka një popull të tillë" (ITN) kandidati i saj për postin e Kryeministrit Nikollaj Vasilev, kandidatura e të cilit u tërhoq ditën e enjte. "Unë..

16.07.21 14:02 |
Përvan Simeonov

Votimi jashtë shtetit ishte me rëndësi kyçe për rezultatin përfundimtar të zgjedhjeve

Pritjet për një votim masiv nga Turqia nuk u përmbushën. Zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik janë tashmë në histori, por komentet mbi rezultatet e tyre ende mbizotërojnë në media. Do të përpiqemi t’i shikojmë nga një kënd tjetër -..

16.07.21 12:50 |

"Gazeta Zyrtare” shpall rezultatet e zgjedhjeve

Në numrin e 59-të ditën e premte “Gazeta Zyrtare” do të publikojë rezultatet zyrtare të zgjedhjeve dhe shpërndarjen e vendeve në Legjislaturën e 46-të të Kuvendit Popullor. Pas kësaj, Presidenti Rumen Radev pritet të thërrasë seancën e parë të..

15.07.21 17:46 |

Çfarë janë rezultatet në këto zgjedhje krahasuar me zgjedhjet e 4 prillit

Partia që fitoi zgjedhjet " Ka një popull të tillë" (ITN) tani do të ketë 65 deputetë në Parlament, që është 14 deputetë më shumë sesa arriti të fitonte në zgjedhjet e rregullta parlamentare më 4 prill, sipas rezultateve përfundimtare të..

15.07.21 16:59 |
Всички новини: днес | вчера