Eмисия новини
от 22.00 часа

Po rritet dëshira e deklaruar e bullgarëve për pjesëmarrje në zgjedhjet më 14 nëntor

Zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare 2 në 1 do të rrisin pjesëmarrjen, tregon një studim i financuar nga bTV dhe Market Links. 77% e të anketuarve kanë deklaruar se do të votonin. 14 për qind kanë thënë se nuk do të shkojnë në zgjedhje dhe 9..

23.09.21 09:58 |
Kostadin Kostadinov

Kreu i partisë “Vëzrazhdane” po kandidon për president

Kreu i partisë “Vëzrazhdane” Kostadin Kostadinov do të kandidojë për president. "Sepse ka ardhur koha që Bullgaria të ketë një burrë shteti dinjitoz dhe të pavarur," tha Nikollai Drençev nga partia, e cila njoftoi vendimin e komitetit ekzekutiv...

22.09.21 17:36 |
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Presidenti dhe Nënpresidenti nuk do të jenë kandidatë partiakë

Po krijohet një komitet iniciative për të propozuar kandidaturën presidenciale të Rumen Radevit dhe Ilijana Jotovës, njoftoi vetë Jotova në Svishtov. "Do të ketë njerëz me ngjyra të ndryshme politike, me ide të ndryshme. Midis tyre do të jetë elita..

20.09.21 12:59 |

Më 16 shtator Presidenti do të shpërndajë Parlamentin

Në zbatim të kompetencave të tij kushtetuese, Presidenti Rumen Radev do të emërojë një qeveri të përkohshme më 16 shtator dhe do të shpërndajë Parlamentin, bëri të ditur Presidenca. Kjo do të thotë se seanca plenare e caktuar për 15 shtatorin do..

13.09.21 13:43 |

Ka të ngjarë që Presidenti Rumen Radev të caktojë zgjedhjet për president dhe parlament në një datë

Presidenti Rumen Radev ka njoftuar se do të kërkojë një "zgjidhje racionale" për zhvillimin e zgjedhjeve 2 në 1. “Kam deklaruar jo një herë se zhvillimi i njëkohshëm i zgjedhjeve për president dhe parlament janë në kundërshtim të Kushteturës..

03.09.21 11:47 |

Zgjedhjet 2 në 1, data mbetet e paqartë

Këshilli presidencial i Kuvendit Popullor nuk arriti të marrë një vendim mbi datën e zgjedhjeve presidenciale dhe të zgjedhjeve eventuale të parakohshme. Arsyeja është një problem me makinat e votimit, i cili u njoftua nga kryetarja e KQZ -së..

25.08.21 12:02 |
Sllavi Trifonov

ITN: Nuk do të ofrojmë kabinet, po shkojmë në zgjedhje të reja

Partia “Ka një popull të tillë” (ITN) nuk do të propozojë projekt - kabinetin e saj për votim në seancën plenare nesër. Kjo u njoftua nga drejtuesi i partisë "Ka një popull të tillë" Sllavi Trifonov në transmetimin e televizionit të tij "Sedem..

10.08.21 16:28 |

Zgjedhjet e treta të parakohshme do të përsërisin përbërjen e parlamentit të tanishëm

Të njëjtat 6 parti, të cilat janë në Legjislaturën e 46 -të të Kuvendit Popullor, do të hyjnë në Parlamentin e ardhshëm po të zhvillohen zgjedhje të reja të parakohshme, tregon një studim i Qendrës Kërkimore “Trend” të porositur nga gazeta “24 Çasa”...

06.08.21 12:11 |

Propozojnë votim të përzier – me fletëvotime dhe makina

GERB paraqet një projekt për ndryshime në Kodin Zgjedhor dhe kthimin e votimit të përzier me fletëvotime dhe makina. Kjo u njoftua në një konferencë në Parlament nga Radomir Çollakov nga partia. Ata gjithashtu kërkojnë që pajisjet dhe softueri..

30.07.21 13:26 |
Nikollaj Vasilev

Nikollaj Vasilev – i dëshpëruar për sulmet e forcave të djathta

Ky do të ishte kabineti më reformist në tranzicionin bullgar, tha në një konferencë shtypi të partisë "Ka një popull të tillë" (ITN) kandidati i saj për postin e Kryeministrit Nikollaj Vasilev, kandidatura e të cilit u tërhoq ditën e enjte. "Unë..

16.07.21 14:02 |
Всички новини: днес | вчера