Dimitër Manollov

Orari i punës, pagat dhe kriza energjetike janë problemet kryesore sipas sindikatave

Sot festojmë Ditën e Punës. Presidenti i Konfederatës së Punës “Podkrepa” Dimitër Manollov, i cilësoi luftën në Ukrainë, inflacionin dhe krizën energjetike si sfidat më të mëdha me të cilat përballet shoqëria jonë. “Ne nuk mund të kemi të ardhura..

01.05.22 10:33 |

Maria Petkova për rrugën drejt rrënjëve dhe lirisë në... Përvomaj

Më datën 1 maj ju shpiem në qytetin Përvomaj. Dokumenti më i vjetër historik, në të cilin përmendet vendbanimi është nga viti 1576. Sot njerëzit  për të cilët ky qytet jugor bullgar është shtëpi janë pak mbi 12 mijë dhe ata kanë një shkak të..

01.05.22 10:15 |

Marshi "Druzhna pesen" – një emblemë muzikore e festimeve të Ditës së 1 Majit në të kaluarën

Pavarësisht ndryshimeve socio-politike në fund të viteve '90 të shekullit të XX, të cilat "ri dizajnuan" kalendarin zyrtar të festave të bullgarëve, Dita e Punës - 1 maji, festohet me solemnitetin e duhur. Dhe sot e kësaj dite shumë njerëz e..

01.05.22 06:45 |
Pllamen Dimitrov

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Punës

Më 1 maj shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Punës. Sipas sindikatave bullgare , te ne po vazhdojnë të jenë aktuale çështjet për vazhdimësinë e ditës së punës dhe pagimin e punës. Presidenti i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura /KNSB/..

01.05.21 12:18 |

Doc. Radosvet Gornev: Nuk ka vullnetarizëm në mjekësi, përgjegjësitë dhe risku janë të njëjtë për të gjithë

Në Ditën Ndërkombëtare të Punës, 1 maj, ne shpesh flasim për punëtorin dhe të drejtat e tij, ndërsa paga e denjë dhe pushimi i merituar janë një pjesë integrale e parimeve të lirisë dhe demokracisë në shtetin e së drejtës. Mirëpo, për më shumë se..

01.05.21 09:15 |

Zgjidhni bregdetin bullgar të Detit të Zi për një pushim të sigurt

“Zgjidhni Bullgarinë për një pushim të sigurt” - kjo është thirrja me të cilën vendi ynë u drejtohet turistëve vendas dhe të huaj për verën e ardhshme. Një video reklamuese që paraqet bukurinë e bregdetit bullgar të Detit të Zi tashmë po shfaqet në..

16.03.21 16:48 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 55-të

Të konfirmuarit me Covid-19 janë 1555 Shtabi operativ kombëtar njoftoi në orën 17.00 se më 1 maj janë konfirmuar akoma 14 raste të reja të koronavirusit – 8 në qytetin Vidin,  nga një në Plovdiv, Jamboll dhe Sliven dhe 3 në Sofje. Kështu rastet..

01.05.20 18:43 |

Në Ditën e Solidaritetit të Punëtorëve theksi është mbi papunësinë dhe të ardhurat

Në kushtet e krizës së shkaktuar nga Covid-19, problemet e mëdha para Konfederatës Kombëtare të Sindikatave të Pavarura dhe Konfederatës së Punës “Podkrepa” janë papunësia dhe ruajtja e vendeve të punës në sfondin e rritjes së çmimeve, pohojnë..

01.05.20 15:08 |

Presidenti përshëndeti bullgarët me rastin e 1 majit

Në fjalimin e vet me rastin e Ditës së Solidaritetit Ndërkombëtar të Punëtorëve Presidenti Rumen Radev deklaroi se tranzicioni në Bullgari e ka ndarë shoqërinë me pak të pasur dhe shumë të varfër. Qindra mijë bullgarë punojnë jashtë vendit për të..

01.05.20 10:11 |

Për herë të parë shënojmë 1 majin në shtëpi

Për herë të parë në historinë e ditës së solidaritetit ndërkombëtar të punëtorëve – 1 maj, në të gjithë botën njerëzit mbeten në shtëpitë e tyre.  Në Bullgari 1 maj është festë zyrtare dhe në të nuk punohet. Zakonisht në këtë ditë në shumë vende..

01.05.20 09:26 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна