Eмисия новини
от 19.00 часа

Bullgaria sot – 6 dhjetor 2021

Të nderuar dëgjues, programin e ditës të Radio Bullgarisë më 6 dhjetor 2021 po e fillojmë me lajmet e fundit. Pas kësaj në lidhje me 6 dhjetorin ju ofrojmë temën: “Dita e Bankierëve do të jetë një festë e përbashkët nëse dimë të menaxhojmë financat..

06.12.21 15:00 |

Ritualet e festave të dhjetorit fillojnë me homazhe për tre shenjtorë

Në Ditën e Shën Varvarës më 4 dhjetor fillon një sërë festash, të cilat në traditën bullgare shoqërohen me shumë besime dhe zakone. Sipas legjendës, Shën Varvara ka lindur në trojet e sotme bullgare, në fshatin Eleshnica, i quajtur në atë kohë..

04.12.21 07:05 |

Kapje e pasur në prag të Ditës së Shën Nikollës

Në ditët përpara Shën Nikollës /më 6 dhjetor/ peshkatarët nëpër bregdetin verior gëzojnë një peshkim të pasur, ku në rrjetet e tyre kapen më tepër safrid, skumbri kali, barbun, lefer e tjerë, njofton Agjencia Telegrafike Bullgare. “ Na mbetet vetëm..

05.12.20 07:55 |

Një ditë e shënuar, Dita e Shën Nikollas

Shën Nikollës (krijuesit të çudirave), kryepeshkopit Mirlikijski, i janë kushtuar 2 festa në kalendarin kishtar – më 6 dhjetor dhe 9 maj (i ashtuquajturi Shën Nikolla i verës). Çdo dita e enjte po kështu i është kushtuar atij. "Një rregull i..

06.12.17 14:26 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера