Eмисия новини
от 18.00 часа

Në ditën e Theofanisë

Më 6 janar festojmë një nga festat më të ndritshme të krishtera – Theofaninë, Epifaninë, Ditën e Bekimit të Ujit, Ditën e Jordanit ose Pagëzimin e Zotit. Dita e Bekimit të Ujit dhe simbolet e pagëzimit Në kishat mbahet një liturgji..

06.01.23 12:21 |

Banorët e Kalloferit luajtën vallen tradicionale të akullt në Tunxha

Sot, më 6 janar, herët në mëngjes, qytetarët e Kalloferit me kostume popullore, të udhëhequr nga kryebashkiaku Rumen Stojanov me flamurin kombëtar në dorë, hynë në ujërat e ftohta të lumit Tunxha për të respektuar traditën e Theofanisë dhe..

06.01.23 09:46 |

Dita e Bekimit të Ujit dhe simbolet e pagëzimit

Çdo vit, në prag të Theofanisë (më 5 dhe 6 janar), në të gjitha kishat dhe manastiret aktive të Kishës Ortodokse Bullgare, zhvillohet rituali i “Bekimit të Ujit”. Sakramenti, nëpërmjet të cilit lutemi për bekimin e Zotit mbi ujin dhe pastrimi dhe..

06.01.23 05:05 |

Presidenti Rumen Radev mori pjesë në bekimin e flamujve luftarakë

Sot, kur Kisha Ortodokse Bullgare shënon festën e Epifanisë , Kreu i Shtetit dhe komandanti i përgjithshëm i Forcave të Armatosura Rumen Radev mori pjesë në ceremoninë e bekimit të flamujve luftarakë dhe flamujve të shenjtë të Ushtrisë..

06.01.22 12:49 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна