Eмисия новини
от 10.00 часа

Гледайте на живо

Gjeneral Mutafçijcki

Ambasadorja e ShBA-së në Bullgari Mustafa drejtoi urime me rastin e Ditës së Shën Gjergjit

Ditën e Trimërisë dhe Ushtrisë Bullgare, 6 Majin, ambasadorja e ShBA-së në Bullgari Hero Mustafa u uroi shëndet dhe suksese të gjithë bullgarëve. Personalisht shefit të Shtabit Operativ Kombëtar për luftimin e koronavirusit gjeneral Mutafçijski zonja..

06.05.20 16:04 |
Admiral Emill Eftimov

Kriza nuk duhet të ndikojë mbi modernizimin e ushtrisë

Me rastin e Ditës së Trimërisë dhe të Ushtrisë Bullgare – 6 Majit, shefi i mbrojtjes, admiral Emill Eftimov tha, se modernizimi i plotë i ushtrisë bullgare deri në vitin 2032 do të kushtojë 15 miliard euro. Ai shpjegoi se teknika ushtarake shfrytëzohet..

06.05.20 10:37 |

“3100 milje: Të tejkalosh vetveten” – gara më e vazhdueshme në botë

“Shoqëria jonë humb shumë energji në përpjekjen për të kundërshtuar njëri tjetrin. Desha t’u bëj thirrje të gjithë njerëzve, që të jenë më të përulur dhe të respektojnë mendimin e të tjerëve. Kundërshtimi nuk na ndihmon që të kemi psikikë më të..

06.05.20 06:50 |

Shën Gjergji Fitimprurësi na mëson të jemi të ndërgjegjshëm dhe të luftojmë kundër frikës

Sot festojmë Ditën e Shën Gjergji Fitimprurësit, por ky është shkas të shikojmë në vetveten – me sa e mbrojmë besimin tonë, me sa jemi vetëmohues në emrin e parimeve tona, me sa jemi të guximshëm që t’i deklarojmë me zë të lartë. A kemi nevojë për takim..

06.05.20 06:15 |
Adm, Emill Eftimov

Përshëndetje për ushtarët bullgarë jashtë vendit

Mbi 200 ushtarë bullgarë nga 9 misione do të shënojnë Ditën e Trimërisë dhe Festën e Ushtrisë Bullgare, 6 maj, jashtë vendit. Nëpërmjet një videoje Shefi i Mbrojtjes adm. Emill Eftimov përshëndeti kontingjentet tona në Afganistan, Bosnjë e..

05.05.20 20:04 |

Muzeu Ushtarak Kombëtar prezanton evente të shumta virtuale më 6 maj

Pavarësisht nga ndryshimet e shumta të datës, në të cilën është shënuar gjatë viteve, Dita e Trimërisë dhe festa e Ushtrisë Bullgare asnjëherë nuk e humbet madhështinë, solemnitetin dhe dinjitetin e vet. Mirënjohja dhe respekti i bullgarëve ndaj ushtarëve..

05.05.20 15:37 |

Opera e Sofjes do të transmetojë një koncert festiv më 6 maj

Teatri operistik do të transmetojë më 6 maj në orën 17.00 koncert festiv me rastin e Ditës së Shëngjergjit. Në videomesazhet dhe përshëndetjet muzikore do të përfshihen këngëtarët e shquar Rajna Kabaivanska, Aleksandrina Millçeva, Maria Gulegina,..

04.05.20 19:05 |

Një paradë ushtarake në Sofje shënoi Ditën e Ushtrisë Bullgare

Me një ceremoni përurimi të flamujve luftarakë dhe flamujve të shenjtë të ushtrisë në Sofje u shënua Dita e Trimërisë dhe Festa e Ushtrisë Bullgare-6 maj. Përpara përfaqësuesve të forcave të ndryshme të armatosura në qendër të kryeqytetit,..

06.05.19 11:35 |

Sot festojmë ditën e Shën Gjergjit

Kisha Ortodokse Bullgare nderon sot kujtimin e Shën Gjergji Fitimtarit, një martir i fesë së krishterë në Kishën Ortodokse Lindore. Populli e quan festën Ditën e Shën Gjergjit dhe e feston dhe e shënon me tradita të ndryshme. 6 maji është festë..

06.05.19 10:28 |

“Në bordin e historisë së flotës” në Ditën e Trimërisë

Në Ditën e Trimërisë dhe në Festën e Ushtrisë Bullgare – 6 maj, Muzeu Kombëtar i Historisë Ushtarake sipas traditës i hap dyert e veta falas për vizitorë. Në festë miqtë e Muzeut do të kenë mundësinë të hyjnë në kabinën e pilotëve të helikopterit..

06.05.19 09:00 |
Всички новини: днес | вчера