Eмисия новини
от 21.00 часа

Debate në parlament rreth datës historike të 9 shtatorit

Data historike e 9 shtatorit provokoi një shkëmbim të mprehtë vërejtjesh në parlament. Shkak u bë një deklaratë e “Bullgarisë Demokratike”, kushtuar grushtit komunist të shtetit të 9 shtatorit 1944 . Deputeti Atanas Atanasov bëri thirrje që në..

09.09.21 11:29 |
Ambasadori rus në Bullgari Makarov

Ambasadori rus është i zhgënjyer me reagimet e qeverisë bullgare

Në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare Ambasadori i Rusisë Anatolij Makarov shprehu zhgënjim me sinjalet e ndryshme, të cilat i jep qeveria bullgare për drejtimin e zhvillimit të marrëdhënieve ndërmjet Moskës dhe Sofjes. Më 9 shtator..

10.09.19 10:26 |

9 shtatori - data e cila vazhdon t’i ndajë bullgarët

Më 9 shtator mbushen 75 vjet nga një ngjarje, e cila mbetet në historinë bullgare si një moment kthesë midis dy sistemeve shoqërore rrënjësisht të ndryshme, fundi i Mbretërisë Bullgare dhe fillimi i Republikës Popullore të Bullgarisë. Në mesin e Luftës..

09.09.19 12:23 |

MPJ-ja dënoi një iniciativë të Ambasadës së Federatës Ruse në Sofje

Ministria bullgare e Punëve të Jashtme paraqiti pozitën e vet zyrtare me rastin e aktivitetit të organizuar nga Ambasada e Federatës Ruse më 9 shtator – “Ekspozita 75 vjet nga çlirimi i Evropës Lindore nga nazizmi”. Ministria deklaroi se më 9..

03.09.19 16:57 |

1944-ta – viti i cili ndryshoi historinë e Bullgarisë

Kur në fund të vitit 1941 qeveria bullgare, nën presionin e Hitlerit, u shpalli një luftë simbolike Britanisë së Madhe dhe SHBA-së, askush nuk supozonte se dy vjet më vonë ajo do të shndërrohej në një realitet të ashpër. Më 10 janar të vitit 1944 një..

06.08.14 15:16 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна