Eмисия новини
от часа

Që nga fillimi i vitit, vizitat e turistëve të huaj në Bullgari u rritën me 130 për qind

Në gjysmën e parë të 2022 vizitat turistike të të huajve në Bullgari janë afër 2 207 000. Krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë, kjo është një rritje prej 130 për qind. Këtë e bëri të ditur zëvendësministrja e turizmit, Irena..

07.08.22 08:15 |
Aeroporti i Sofjes

Trafiku në aeroportet bullgare po rimëkëmbet dalë-ngadalë

Lufta në Ukrainë dhe inflacioni në rritje nuk i kanë ndaluar njerëzit të udhëtojnë nëpër botë, përfshirë këtu dhe  Bullgarinë. Është e mjaftueshme që njeriu të shëtisë nëpër qendrën e Sofjes, që të bindet në këtë.  Të huaj, më tepër nga Bashkimi..

14.04.22 11:11 |

Aeroporti i Sofjes po zgjeron destinacionet e fluturimeve

Gjatë verës, udhëtarët përmes Aeroportit të Sofjes do të mund të fluturojnë në më shumë se 80 destinacione , njoftoi Aeroporti. Nga 1 maji për herë të parë nga Sofja do të ketë avion dy herë në javë për në Zadar të Kroacisë. Ndër ofertat e reja..

31.03.22 14:12 |

Xhirot në qytet prezantojnë historinë e godinave deri në vitet 40-të të shekullit XX

Në kryeqytetin bullgar ka mbi 1400 objekte të cilat janë pjesë e trashëgimisë së paluajtshme kulturore. Prej tyre vetëm 600 kanë status mbrojtjeje – shpjegon Ljubomir Georgiev, ish drejtor i Shoqatës Bashkiake “Sofijaplan”. Procedura të ngadalta..

14.03.22 07:15 |
Jesus Caballero (majtas) dhe Hristo Prodanov

Aeroporti i Sofjes do të promovojë dhe ndihmojë turizmin bullgar

Turizmi është i lidhur ngushtë me Aeroportin e Sofjes. Suksesi i turizmit është një sukses edhe për aeroportin. Ekziston një potencial për mbështetje dhe bashkëpunim të ndërsjellë, duke pasur parasysh faktin se aeroporti i kryeqytetit është dera e..

12.01.22 10:45 |

Në Aeroportin e Sofjes do të hapet një laborator Covid për udhëtarët

Pas disa ditësh në Terminalin 2 në Aeroportin e Sofjes do të hapë dyer një laborator i specializuar Covid. Të gjithë kalimtarët do të mund të bëjnë test PCR, test të shpejtë të antigjenit dhe teste të tjera. Testi PCR do të jetë gati brenda 2..

30.07.21 14:38 |

Aeroporti i Sofjes tashmë është me pronar të ri

Që nga sot konsorciumi francez-gjerman “SOF Connect” është operatori zyrtar dhe i vetëm i Aeroportit të Sofjes. Ilijana Canova, ish Zëvendës Drejtoresha Ekzekutive e Fondit Evropian për Investime Strategjike, do të kryesojë bordin si një anëtare e..

20.04.21 19:26 |

Masat kundërepidemike në Aeroportin e Sofjes

Covid-19 po vazhdon të ndikojë mbi udhëtimet  si drejt Bullgarisë, ashtu dhe që këtu drejt shteteve të tjera evropiane dhe botës. Pavarësisht nga rekomandimet  e Ministrisë së Punëve të Jashtme qytetarët bullgar u përmbahen udhëtimeve të panevojshme, dhe..

02.07.20 14:57 |

Rritet numri i fluturimeve nga dhe deri në Sofje

Rreth 50-60 fluturime në ditë realizohen nga dhe deri në Aeroportin e Sofjes. Në fillim të gjendjes së jashtëzakonshme pas 13 marsit janë realizuar nën 10 fluturime në ditë. Pavarësisht nga numri i vogël i fluturimeve Aeroporti i Sofjes nuk e ka..

26.06.20 19:42 |

Në Aeroportin e Sofjes kapën drogë nga SHBA-ja

Prokuroria është duke hetuar kontrabandë narkotikësh përmes Aeroportit të Sofjes. Nëpunësit e sektorit “Luftimi i trafikimit të narkotikëve” kanë kontrolluar një pako nga SHBA-ja. U ka bërë përshtypje era specifike e marihuanës. Dërguesi është B. LLC..

16.04.20 14:45 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера